Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 5
 Görüntüleme 45
 İndirme 20
Z KUŞAĞININ GELECEĞE YÖNELİK OFİS VE ÇALIŞMA ORTAMI BEKLENTİLERİNE İLİŞKİN BİR ÇALIŞMA
2020
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çalışmaya ilişkin paradigmalar geçmişte defalarca olduğu gibi, bugün de yoğun biçimde değişmektedir. Bu değişim çalışma alışkanlıklarını, çalışmaya ilişkin tutumu, çalışma ortamından beklentileri yeniden şekillendirmektedir. Değişim kaçınılmaz olmakla birlikte, algılanışı ve kabulü görecelidir. Bu kabul ve algılama kuşaklar açısından da ciddi farklılıklar göstermektedir. Bugün itibariyle çalışma yaşamında, X ve Y kuşaklarının aktif oldukları, Baby Boomers ların çekildikleri ve Z kuşağının girmeye hazırlandığı bir ortam söz konusudur. Bu dönemde ağırlıklı olarak meslek seçimi yapmakta olan veya üniversite öğrencisi durumunda olan Z kuşağı, önümüzdeki kısa dönemde çalışma hayatında yerini alacaktır. Z kuşağı çalışma hayatına hazırlanırken, sorulması gereken bir soru da çalışma ortamının Z kuşağına hazır olup olmadığıdır. Öte yandan gelecek için projeksiyonda bulunabilmenin, strateji ve politika belirleyebilmenin basamaklarından birini Z kuşağının yaşama bakışını, algı, tutum ve beklentilerini bilmek oluşturmaktadır. Mevcut çalışanlardan farklı değer, kültür, alışkanlık, inanç, tutum ve beklentilere sahip Z kuşağının ofis ve çalışma ortamından beklentilerini incelemeyi amaçlayan bu araştırma, Kocaeli Üniversitesi Kandıra MYO’nun farklı bölümlerinde öğrenim görmekte olan, 2000 doğumlu, daha önce iş veya staj deneyimi bulunan üniversite öğrencilerinden oluşan üç odak görüşme grubu ile gerçekleştirilmiştir. Demografik bilgiler edinildikten sonra, odak grup görüşmesi tekniği ile katılımcıların ofis ortamının sahip olması gerekli nitelik ve özelliklere ilişkin beklentileri belirlenmiştir. Bulgular NVİVO12 programı aracılığıyla değerlendirilmiştir. Araştırma sonucunda, Z kuşağı temsilcisi katılımcıların, kuşağın özellikleri doğrultusunda bir çalışma ortamı beklentisi taşıdıkları belirlenmiştir. Katılımcılar, konforlu, eğlenceli, ergonomik ve farklı seçenekleri barındıran ofis ortamlarında çalışmak istemektedirler.

Anahtar Kelimeler:

A change in relation to the future oriented office and the average expectations of the Z Bird
2020
Yazar:  
Özet:

The paradigms related to study, as many times in the past, are changing intensely today. This change reforms work habits, attitude to work, expectations from the work environment. Although change is inevitable, perception and acceptance are proportionate. This acceptance and perception also shows serious differences in terms of generations. From today in the work life, the X and Y generations are active, the Baby Boomers are withdrawn and the Z generations are prepared to enter. Generation Z, which is mainly making career choices during this period or is a university student, will take its place in the working life in the next short period. When the Z generation is prepared for the work life, one question to be asked is whether the work environment is ready for the Z generation. On the other hand, one of the stages of being able to be in projection for the future, the ability to determine strategy and policy is to know the life view, perceptions, attitudes and expectations of the Z generation. This research, which aims to examine expectations from the office and work environment of the Z generation with different values, culture, habits, beliefs, attitudes and expectations from the current employees, was carried out with three focused interview groups consisting of university students born 2000 who are studying in different departments of Kocaeli University of Kandıra MYO, who have previously a business or internship experience. After the demographic information was obtained, the focus group interview technique and the expectations of the participants regarding the necessary qualities and characteristics to have the office environment were determined. The results were evaluated through the NVIVO12 program. The study found that the Z-generation representatives of the participants were expected to have a working environment in accordance with the characteristics of the generation. Participants want to work in comfortable, fun, ergonomic and office environments with a variety of options.

Anahtar Kelimeler:

2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 200
Atıf : 549
2023 Impact/Etki : 0.209
Düzce Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi