Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 27
 İndirme 7
Aşırı-Tüketim Pratiğine Bir Alternatif: Bulgaristan Göçmenlerinde Tutumluluk
2019
Dergi:  
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüketim çağı insanının aşırı-tüketim pratikleri, birçok disiplinin odaklanmaya başladığı bir konu durumdadır. Bu ilgi, tüketene odaklanırken, tüketmeyene (non-consumer) yönelmiş bir ilgiden söz etmek içinse şimdilik biraz erken gözükmekte. Bu çalışma hem aşırı-tüketen dünyada tüketmeyenlerin de -en azından yazında vurgulanmakta olan ölçüde- olacağını hem de tüketmeyenlerin de araştırılabileceğini göstermeyi hedeflemektedir. Tüketmeyenler, bu çalışmanın başlangıç noktasını oluştururken çalışmanın örneklemini eli sıkı oldukları dillendirilen Bulgaristan göçmenleri içerisinden Bursa’ya göç etmiş olan 356 kişi oluşturmaktadır. Bulgaristan göçmenlerinin tutumlu oldukları iddiası, çalışma içerisinde bir ön kabul olarak ele alınmış ve bu ön kabulün sınanması için belli başlı hipotezler geliştirilmiştir. Anket tekniğinin kullanıldığı bu çalışmada, cevaplar Mann-Whtiney U ve Kruskal-Wallis H testleri ile Spearman’s rho korelasyon analiziyle incelenmiştir. Elde edilen bulgular, söz konusu göçmenlerin genel olarak tutumlu olduklarını ortaya koymuştur. Bu bağlamda, 1970-1979 tarihlerinde Türkiye’ye göç edenlerin daha tutumlu oldukları, diğer şehirlerden gelenlere oranla da Kırcaali’den gelenlerin daha az tutumlu oldukları sonucuna ulaşılmıştır. Son olarak, çalışmada elde edilen tutumluluk davranışının ikinci kuşak (Bursa doğumlu) göçmenlerde de sürdürülmesi, göçmen gruba ait pratiklerin devamlılığı açısından kayda değer bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

An Alternative To The Over-consumption Practice: Frugality Of Immigrants From Bulgaria Living In Bursa
2019
Yazar:  
Özet:

The over-consumption practices of the consumption age have lately been attracting increasing attention by many academic disciplines. This attention focuses mainly on the consumer, but it seems too early to talk about any research interest on the non-consumer. This study tries to focus on a group of people as an example of who do not consume in the over-consuming world. While non-consumers are the starting point of this study, the population of the immigrants, who are said to be tight-fisted, comprises those who immigrated to Bursa from Bulgaria. 356 people selected from this population are the sample of the study. The claim that immigrants from Bulgaria are frugal is a premise of the study, and certain hypotheses were developed to test this premise. This study employs the survey technique, and the responses were analyzed with the application of Mann-Whitney U and Kruskal-Wallis H tests, and Spearmana’s rho correlation analysis. The findings revealed that the immigrants in question were generally frugal. Accordingly, it was concluded that those who migrated to Turkey in 1970-1979 are more frugal, and those immigrating from Kardzhali are less frugal compared to those who came from other cities. Finally, the continuity of the frugality behavior by the second-generation (born in Bursa) immigrants was found to be significant in terms of the continuity of the practices of this immigrant group.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 640
Atıf : 2.996
2023 Impact/Etki : 0.136
Sosyal Bilimler Araştırmaları Dergisi