Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 10
197Au ve 124La Çekirdeklerinin Parçalanmasına Yüzey Gerilim Enerjisinin Etkileri
2016
Dergi:  
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi
Yazar:  
Özet:

Uyarılmış atomik çekirdeklerin parçalanma mekanizmasını ve parçalanma ürünlerini çalışmak için birçok reaksiyon modeli vardır. Bu modellerden birisi de istatistik çok katlı parçalanma (SMM) modelidir. Bu çalışma kapsamında SMM yöntemiyle 197Au ve 124La Çekirdeklerinin farklı uyarılma enerjilerinde parçalanma özellikleri inceledik. Hesaplamalarda nükleon başına uyarılma enerjisi değerleri olarak Ex=1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 MeV/n değerlerini aldık ve bu değerler için bu çekirdeklerin kalorik-eğrilerini elde ettik. Bu uyarılma sonucu oluşan parçalanmalarda her iki atom çekirdeği için yük dağılımlarını belirledik. Hesaplamalarda yüzey gerilim katsayısı için B0= 17,18,19 MeV değerlerini kullandık. Hesaplama sonucunda yüzey gerilim katsayısının oluşan parçacıkların dağılımlarını etkilediği gözlenmiştir. Elde ettiğimiz sonuçları deneysel verilerle karşılaştırdık ve sonuçların uyumlu olduğunu gözledik.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 308
Atıf : 748
Selçuk Üniversitesi Fen Fakültesi Fen Dergisi