Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 29
 İndirme 6
Objektif Kur'an Çalışması
2019
Dergi:  
Rize İlahiyat Dergisi
Yazar:  
Özet:

Öz: Deizm, kökenleri eski tarihlere dayanan, Avrupada 17 ve 18. yüzyıllarda ortaya çıkmış felsefi ve dini bir harekettir. Hristiyanlığın toplum üzerine uyguladığı baskıcı dini tutumlar başta birçok bilim adamı tarafından tenkit edilmiş, bunun sonucunda da yeni dini arayışlar ortaya çıkmıştır. Deizm’in, Hristiyanlığın baskıcı tutumuna karşı ortaya çıktığı bir gerçektir. Deizm, ateizmin aksine Allah’ın varlığını, yaratıcılığını kabul eder, diğer yandan nübüvveti, vahyi ve bunların sonucu olarak insanın dini sorumluluklarını ise reddeder. Zira Allah’ın insana verdiği akıl bilgi kaynağı olarak yeterlidir, akıl o kadar mükemmeldir ki nübüvvete ve vahye ihtiyacı yoktur. Deistler, âlemin Allah tarafından yaratıldığını kabul ederken, Allah’ın sürekli olarak yarattığı varlıklara olan müdahalesini reddederler. Bu nedenle Allah’ın insanlara gönderdiği emir ve yasakları kabul etmeyerek, aklın öncülüğünde sınırsız ve sorumsuz bir özgürlük içinde hayat yaşarlar. Deizm, geçmişte olduğu gibi günümüzde de varlığını sürdümeye çalıştığı bir gerçektir. Zira “World Union of Deists” adlı sitenin yapmış olduğu çalışmalar, yayınlamış olduğu dergiler, Türkiye de dahil olmak üzere dünyanın birçok yerinde temsilcilerinin bulunması bunun açık bir göstergesidir. Bu çalışma  “World Union of Deists” sitesinde by Aamir Saleem Bhinder tarafından “Objective Quran Study” başlığıyla yayınlanan, sitenin Kurucu ve Yönetmeni olan Bob Johnson tarafından da takdirle karşılanan makalenin incelenmesidir.

Anahtar Kelimeler:

Objektif Kur'an Çalışması
2019
Yazar:  
Özet:

Deism is a philosophical and religious movement that was founded in Europe in the 17th and 18th centuries, based on ancient dates. The repressive religious attitudes that Christianity applies to society were initially overwhelmed by many scientists, which resulted in new religious aspirations. It is a fact that deism appears against the repressive attitude of Christianity. Deism, unlike atheism, accepts the existence of God, the creativity, and on the other hand denies the power, the revelation, and as a result, the religious responsibilities of man. For the wisdom that God has given to man is sufficient as a source of knowledge, and the wisdom is so perfect that there is no need for prophecy and revelation. The Deists accept that the universe is created by Allah, but refuse the intervention in the beings that Allah constantly creates. Therefore, without accepting the orders and prohibitions God sent to people, they live in an unlimited and unresponsible freedom under the leadership of the mind. Deism is a fact that it is trying to maintain its existence as it was in the past as it is today. Zira’s “World Union of Deists” website’s studies, the magazines it has published, the presence of representatives in many parts of the world, including Turkey, is a clear indicator of this. This study is a review of the article published by Aamir Saleem Bhinder on the "World Union of Deists" site with the title "Objective Quran Study", which was also appreciated by Bob Johnson, the site's founder and director.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Rize İlahiyat Dergisi

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 330
Atıf : 458
2023 Impact/Etki : 0.074
Rize İlahiyat Dergisi