Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
SOSYOLOGCA DERGİSİNDE ERTAN EĞRİBEL, UFUK ÖZCAN YAZILARI BİBLİYOGRAFYASI 2010-2020
2021
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

Kemal Tahir ve Baykan Sezer’in Türk düşünce hayatına getirdiği yerli bakış açısı, Doğu-Batı çatışması kuramı ile bir geleneğin ekol hale gelmesini sağlamıştır. Bu gelenek, Ertan Eğribel-Ufuk Özcan gibi söz konusu ekolün ikinci kuşak temsilcileri tarafından büyük bir titizlikle sahiplenilmiştir. Dolayısıyla, Doğu-Batı çatışması kuramı yalnızca Kemal Tahir-Baykan Sezer ile değil, Ertan Eğribel-Ufuk Özcan sosyolojisi ile daha bütüncül bir şekilde analiz edilebilir. Bu doğrultuda çalışmanın amacı, Eğribel-Özcan ikilisinin Sosyologca dergisinde 2010-2020 yılları arasında kaleme aldıkları “Doğulu devrimci yerli” sosyoloji geleneği kapsamında kendine özgü kavramsallaştırmaları ve Türk sosyolojisinin tarihsel gerçekliği içinde Türkiye/Doğu öncülüğünde yeni bir dünya düzeninin kurulmasına yönelik özgün fikirlerini analiz etmektir.

Anahtar Kelimeler:

In The Journal Of Sociologist Ertan Egri̇bel, Ufuk Ozcan Articles Bibliography 2010-2020
2021
Dergi:  
Sosyologca
Yazar:  
Özet:

The native point of view that Kemal Tahir and Baykan Sezer brought to the Turkish intellectual life enabled a tradition to become a school with the theory of East-West conflict. This tradition has been meticulously embraced by the second generation representatives of the aforementioned school, such as Ertan Eğribel-Ufuk Özcan. Therefore, the theory of East-West conflict can be analyzed more holistically, not only with Kemal Tahir-Baykan Sezer, but also with Ertan Eğribel-Ufuk Özcan sociology. In this direction, the aim of the study is to analyze the unique conceptualizations of the Eğribel-Özcan duo within the scope of the "Oriental revolutionary indigenous" sociology tradition that they wrote in the journal Sosyologca between 2010-2020 and their original ideas for the establishment of a new world order under the leadership of Turkey/East within the historical reality of Turkish sociology.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Sosyologca

Dergi Türü :   Uluslararası

Sosyologca