Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 46
 İndirme 6
Communication in a Multicultural Virtual Environment for Modern Slovak Students
2021
Dergi:  
Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika
Yazar:  
Özet:

The necessity of establishing intercultural communication skills in children and young people is growing in the modern world. Expanding, extending the openness and accessibility of the Internet area, where diverse people with varied ideas, interests, and aspirations meet, plays a significant role in this process. Today’s youth are aptly referred to as “digital aborigines,” as they navigate the multicultural internet environment with ease, actively using modern technology that have already become a part of their daily lives. The goal of this study is to investigate the setting of an online multicultural environment from the perspective of Slovak university students, as well as to identify and analyze current problems that university students can see in online discussions about other cultures. A structured interview was used as the primary research approach. The results provide Slovak students’ perspective on the six most common topics that resonate in connection with different cultures on the current Internet: (1) concerns about one’s own safety due to “differences of others;” (2) misinformation on the Internet regarding “the difference of others;” (3) cognitive prejudice; (4) religious prejudices; (5) exaggeration; and (6) influencing audience emotions. This paper holds the view that modern young people should develop not only the ability to navigate in virtual reality, but also make daily personal efforts to overcome personal barriers and develop “intercultural media literacy,” which the authors define as the ability to acquire, in addition to digital competencies, intercultural understanding skills and apply these skills in practice in the process of communication in the Internet environment.

Anahtar Kelimeler:

null
2021
Yazar:  
0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika

Alan :   Eğitim Bilimleri; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 875
Atıf : 199
2023 Impact/Etki : 0.01
Vestnik Rossijskogo Universiteta Družby Narodov: Seriâ Psihologiâ i Pedagogika