Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 4
VİCDANİ LİDERLİĞİN İŞ VE İŞLETME PERFORMANSI ÜZERİNDEKİ ETKİSİ: KÜTAHYA İL ÖRNEĞİ
2022
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi
Yazar:  
Özet:

Küreselleşme ve beraberinde getirdiği yoğun rekabet ortamında varlıklarını sürgit kılmak isteyen işletmelerin bilgi ve iletişim teknolojilerine ayak uydurmak zorunda kalmaktadırlar. Bu zorunluluğun üstesinden gelinmesinde çalışanlar önemli rol oynamaktadır. İşletmelerin amaç ve hedeflerine ulaşmasında liderlik de önemli diğer rollerden biridir. Bu rollerin doğru şekilde yönetilebilmesi işletmeler açısından hayati konumunu sürdürmektedir. Vicdani liderler çalışanlarını güçlendirip koruyan, toplumsal duyarlılığa önem veren, görev ahlakı yüksek, bilinçli farkındalık sahibi, tevazu gösteren, etik değerleri içselleştirmiş, yaratıcıya sorumlu davranan kişilerdir. Bu değerler temelinde işletmelerin yapı ve işleyişlerine sihirli dokunuşlar yaparak rekabet avantajı elde etmek ve sürdürmek mümkün olabilir. Bu bağlamda çalışmanın amacı vicdani liderliğin çalışanların iş performansı ile işletme performansı üzerine etkisinin tespitidir. Belirlenen amaç için Kütahya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki 3 ayrı işletmenin 313 mavi ve beyaz yakalı çalışanına gönüllülük temelinde ulaşılmıştır. Elde edilen bulgular neticesinde vicdani liderliğin çalışan performansı üzerinde (β=0,269 p<0,05) pozitif yönlü etkisi belirlenmiştir. Ayrıca vicdani liderliğin işletme performansı üzerinde (β=0,278 p<0,05) pozitif yönlü etkisi belirlenmiştir. Vicdani liderlik hem çalışanların iş performansını hem de işletme performansını pozitif yönde etkilemektedir.

Anahtar Kelimeler:

The Impact Of Consci̇enti̇ous Leadershi̇p On Job and Busi̇ness Performance: The Case Of Kutahya
2022
Yazar:  
Özet:

In context of globalization and the intense competition it brings with it, businesses that want to maintain their assets have to keep up with information and communication technologies. Employees play an key role in overcoming this obligation. Leadership is also other important roles in achieving the goals and objectives of businesses. The correct management of these roles continues to be vital for businesses. Conscientious leaders are people who empower their employees, have a high social sensitivity, have a superior duty ethic, have a high conscious awareness, have humility, are responsible to the creator and internalize ethical values. These values, it may be possible to gain and maintain competitive advantage by making magic touches to the structure and functioning of businesses. In context, the aim of study is to determine the impact of conscientious leadership on job and business performance. For aim, 313 blue and white collar employees of 3 different enterprises in the Organized Industrial Zone of Kütahya were reached on a voluntary basis. Result of the results obtained, a positive impact of conscientious leadership on employee job performance (β=0.269; p<0.05) was determined. In addition, the positive impact of conscientious leadership on business performance (β=0.278; p<0.05) was determined. Conscientious leadership positively affects both the job performance of employees and business performance.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Dumlupınar Üniversitesi İİBF Dergisi