Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 30
 İndirme 1
COVİD-19 İLE MÜCADELEDE DAVRANIŞSAL KAMU POLİTİKASI ARACI OLARAK DİNİN YERİ
2021
Dergi:  
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Aralık 2019 itibariyle dünyanın büyük bir kısmını etkisi altına alan COVID-19’un çok ciddi sosyal, ekonomik ve psikolojik etkileri bulunmaktadır. Devletler ve uluslararası kuruluşlar COVID-19 ile mücadelede paternalistik politikaların yanı sıra davranışsal kamu politikalarına başvurmaktadır. Davranışsal iktisatçılara göre birey davranışları ahlaki norm ve değer yargılarının etkisi altında bulunmaktadır. Birey davranışlarının ahlaki norm kaynaklarından biri de dindir. Buradan hareketle; çalışmanın temel amacı, “Din COVID-19 ile mücadelede davranışsal kamu politikası aracı olarak kullanılabilir mi?” sorusunun yanıtlanmasıdır. Çalışma literatür değerlendirmesine dayanmaktadır. Neticede; dinin arzu edilen davranışa yönelik mesaj vermede toplum tarafından güven duyulan kişinin seçilmesi, tetikleme, sosyal norm ve akranları aracılığıyla ikna etme gibi dürtme yöntemlerine entegre edilerek COVID-19’la mücadelede davranışsal kamu politikası aracı olarak kullanılabileceği önerilmektedir. Ancak bu noktada; kişilerin dini liderlere ve kuruluşlara yönelik güven düzeyi, toplumun dindarlık düzeyi, toplumun genelinin COVID-19 önlemlerine uymak için hangi araçlarla motive edilebileceğinin ve bunun farklı gruplar için nasıl çeşitlendirilebileceği faktörlerinin de belirleyici olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

COVID-19 is the place of the religious struggle with the behavioral public police.
2021
Yazar:  
Özet:

From December 2019, COVID-19 has a very serious social, economic and psychological impact, which affects much of the world. States and international organizations apply paternalistic policies in the fight against COVID-19, as well as behavioral public policies. According to behavioral economists, individual behavior is under the influence of moral norms and values judgments. One of the moral norms of individual behavior is religion. From here on, the main objective of the study is, "Can religion be used as a means of behavioral public policy in the fight against COVID-19?" The answer to the question. The study is based on literature assessment. Finally, it is suggested that religion can be used as a means of behavioral public policy in the fight against COVID-19 by integrating it into the methods of motivation, such as the selection of a trusted person by the society, the motivation, the social norm and the persuasion through the companions. But at this point, the level of confidence of individuals in religious leaders and organizations, the level of religiousness of society, the means that the whole society can be motivated to comply with the COVID-19 measures and the factors that can be diversified for different groups are also determining.

Anahtar Kelimeler:

The Role Of Religion As A Behavioral Public Policy Tool In Combating Covid-19
2021
Yazar:  
Özet:

COVID-19, influencing most of the world since December 2019, has serious social, economic and psychological effects. Governments and international corporations have applied behavioral public policies in addition paternalistic policies to combat COVID-19. According to behavioral economists; individual behaviors are under the influence of moral norms and values. Religion is one of the moral norm sources. From this point of view, the aim of the study is to answer the question of “Can religion be used as a behavioral public policy tool to struggle with COVID-19?”. The study is based on a literature review. As a result, it is recommended that; religion can be used as a behavioral public policy tool to combat COVID-19 by integrating nudge methods as priming, social norms, messenger and peer comparison. Factors as; the individuals’ trust level in religious leaders and institutions, the religiosity level of the society, the tools used to motivate the society to conform to COVID-19 measures and how could these measures be diversified for different sub groups are considered to be decisive. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 957
Atıf : 5.333
2023 Impact/Etki : 0.198
Hacettepe Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi