Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 14
 İndirme 1
Türkiye'de Bursa İli Mısır (Zea mays L.) Tarlalarında Görülen Virüs Hastalıklarının Saptanması
2014
Dergi:  
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de mısır (Zea mays L.) geleneksel olarak dane mısır olarak Doğu Karadeniz Bölgesi’nde üretilmekte iken son yıllarda farklı amaçlara yönelik olarak birçok ilde bu kültür bitkisinin üretimi artmıştır. Nitekim Bursa İli’nde dane mısır ve silajlık mısır yanında tatlı mısır, şeker sanayi hammaddesi için üretilmeye başlanmıştır. Mısır üretiminde verimi ve kaliteyi olumsuz yönde etkileyen bazı sistemik hastalıkların Bursa İlinde varlığını araştırmak üzere simptomatik yaprak örnekleri toplanmıştır. 2012 yılında yapılan gözlem ve incelemeler sonucu sistemik hastalık simptomları sergileyen 50 yaprak örneğinde, Barley yellow dwarf virus-PAV (BYDV-PAV), Cereal yellow dwarf virus-RPV (CYDV-RPV), Maize dwarf mosaic virus (MDMV) ve Sugarcane mosaic virus (SCMV) virüslerinin varlığı araştırılmıştır. Double antibody sandwich enzyme-linked immunosorbent assay (DAS-ELISA) testi uygulanan 50 bitki örneğinin 15 adedinde % 30 oranında MDMV saptanırken 10 adedinde ise % 20 oranında MDMV+SCMV virüslerinin karışık enfeksiyonları belirlenmiştir. Sonuçta Bursa İli mısır tarlalarında gözlenen simptomatik bitkilerin 25 adedinde % 50 oranında virüs enfeksiyonlarından etkilendikleri görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 812
Atıf : 3.766
2023 Impact/Etki : 0.536
Tekirdağ Ziraat Fakültesi Dergisi