Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
Pests and predatory species determined in apricot orchards in Malatya province of Turkey.
2004
Dergi:  
Bitki Koruma Bülteni
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2000–2002 yıllarında Malatya ili kayısı bahçelerinde yürütülmüştür. Çalışma sonucunda üçü depolarda olmak üzere toplam 63 zararlı ile 22 avcı böcek türü saptanmıştır. Bu zararlılardan 8-10 türün, kayısılarda zaman zaman önemli zararlara neden olduğu ve bazı yıllar önemli ekonomik kayıplar oluşturdukları, avcı türlerden de 13 türün yörede yaygın olarak bulunduğu belirlenmiştir. Malatya ili ve civarı kayısı bahçelerinde; şeftali güvesi ( Anarsia lineatella Zell.) ana zararlı olmak üzere fidan dipkurtları( Capnodis spp.), kiraz yazıcıböceği ( Scolytus rugulosus Müll.), erik unlu yaprakbiti ( Hyalopterus pruni Geofry.), ikinoktalı kırmızıörümcek ( Tetranychus urticae Koch.), büyük kara ağustosböceği ( Lyristes plebejus Scop.) ve büyük ağaç pentatomidi ( Apodiphus amygdali Germ.) önemli potasiyel zararlı türler olarak saptanmıştır. Kuru meyvegüvesi ( Plodia interpunctella (Hübn.)), tatlı kurt ( Lasioderma serricorne (F.)) ve kuru meyve akarı ( Carpoglyphus lactis (L.))'nın ise, depolarda zaman zaman kayıplar oluşturdukları belirlenmiştir. Ayrıca, kayısı bahçelerinde tespit edilen avcı türlerden de; Chrysoperla carnea Stephens, Forficula auricularia L., Orius sp., Nabis punctatus (C.), Adalia bipunctata (L.), Coccinella septempunctata L., Scymnus araraticus Iablokoff-Khnzorian ve Episyrphus balteatus De Geer en yaygın türler olarak saptanmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Bitki Koruma Bülteni

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.123
Atıf : 955
Bitki Koruma Bülteni