Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 15
Evaluation of Fisheries Consumption Behavior of People Living in Malatya Provincial Center
2016
Dergi:  
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma, 2015 yılında Malatya İl merkezinde yaşayan farklı yaş ve eğitim düzeyindeki kişilerin su ürünleri tüketim davranışlarının değerlendirilmesi amacıyla yapılmıştır. Anket uygulanan kişiler rastgele seçilmiş olup, yüz yüze görüşme metoduyla 409 kişiye uygulanmıştır. Ankete katılanların büyük çoğunluğu (%73.3) bitkisel ve hayvansal ürünleri birlikte tüketmeyi tercih etmektedirler. Hayvansal ürün tüketimi %18.3 oranında olup düşük seviyede bulunmaktadır. Bitkisel ürün tüketimi ise %8.3’tür. Malatya İl merkezinde balık etini sevenlerin oranı %89, sevmeyenlerin oranı ise %11’dir. Anket uygulanan kişilerin hangi sıklıkta balık tükettiklerine bakıldığında haftada 1 kere balık tüketenlerin oranı %26, haftada 2-3 kere balık tüketenlerin oranı %10, on beş günde bir kere balık tüketenlerin oranı %28 olmuştur. Hiç balık tüketmeyenlerin oranı %4 olurken yılda bir ya da birkaç defa balık tüketenlerin oranı %10’dur. Anket yapılan 409 kişinin %38’inin deniz balıklarını yemeyi tercih ettikleri, %25’inin ise tatlı su balığı tercih ettikleri belirlenmiştir. Balık türleri arasında deniz veya tatlı su balığı farkı gözetmeyenlerin oranı %31 olurken hiçbiri diyenler %5 olmuştur. Anket uygulanan kişilerin %23’ü alabalık ve sazan, %22’si hamsi, istavrit ve diğer deniz balıkları (levrek, çipura, palamut, lüfer vd.)’nı daha fazla tükettiklerini belirtirken, %19’u alabalık, %8’i ise alabalık, sazan ve diğer iç su balıklarını daha fazla tükettiklerini belirtmiştir. İlde yoğun olarak üretimi yapılan alabalık sevilerek tüketilirken, hamsi, istavrit, çipura gibi deniz balıklarının da önemli ölçüde tüketildiği görülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 230
Atıf : 272
2023 Impact/Etki : 0.018
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi