Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 49
 İndirme 7
FİNANSAL KRİZLERİN FİNANSAL BULAŞMA ETKİSİ ALTINDA İNCELENMESİ: KIRILGAN BEŞLİ ÜLKELER ÜZERİNE UYGULAMA
2021
Dergi:  
PressAcademia Procedia
Yazar:  
Özet:

Amaç-Para ve sermaye piyasalarında yatırımcının korunması için piyasaların adil,etkin ve şeffaf bir şekilde çalışması sağlanmaktadır. Bu piyasalarda işlem yapan yatırımcılar ilgilendiren finansal bulaşma (financial contagion) etkisinin, 2013 yılında Morgan Stanley tarafından hazırlanan raporda yüksek cari açıklık, yüksek enflasyon oranı, istikrarsız büyüme ve artan dış finansman ihtiyacına sahip olarak belirtilen Brezilya, Endonezya, Hindistan, Türkiye ve Güney Afrika (Kırılgan Beşli) ülkelerinde incelenmesi amaçlanmaktadır. Yöntem- Gelişmiş ülkelere ait finansal piyasaların gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarına olan bulaşma etkisinin MSCI (Morgan Stanley Capital International) endeksi ve ilgili ülkelerin faiz oranları E-views (v.9) istatistik paket programı yardımıyla ekonometrik olarak analiz edilmiştir. Bulgular- Gelişmiş ülkeler ve gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasalarında bulaşma etkisinin varlığı finansal kriz koşulları dahil edilerek tasarlanan ekonometrik modellerde granger nedensellik analizi sonucunda Kırılgan Beşli Ülkelerinin (Brezilya, Endonezya, Hindistan, G.Afrika ve Türkiye) MSCI Endeksleri, ABD Faiz Oranı Granger nedeni olduğu öne çıkmaktadır. Bu sonuca göre gelişmiş ülkelerin gelişmekte olan ülkelerin finansal piyasaları üzerine etkisini göstermektedir. Sonuç- Yapılan araştırmada bulunan bulgular finansal piyasalardaki yaşanan krizlerin bulaşıcılığını açıklamada önemli bilgiler içermektedir. Bu bilgileri kullanarak yeni araştırmalara yön vermesini ve yatırımcıların doğru kararlar almasını sağlaması beklenmektedir

Anahtar Kelimeler:

Examination Of Financial Crises Under The Effect Of Financial Contagion: Implementation On Fragile Five Countries
2021
Yazar:  
Özet:

Purpose- It is ensured that the markets work in a fair, effective and transparent manner in order to protect the investors in money and capital markets. It is aimed to examine the financial contagion effect, which is of interest to investors trading in these markets, in Brazil, Indonesia, India, Turkey and South Africa, which are stated as having high current account deficit, high inflation rate, unstable growth and increasing external financing needs in the report prepared by Morgan Stanley in 2013. Methodology- The contagion effect of the financial markets of the developed countries to the financial markets of the developing countries was analyzed econometrically with the help of the MSCI (Morgan Stanley Capital International) index and the interest rates of the related countries with the help of the E-views (v.9) statistical package program. Findings- As a result of granger causality analysis in econometric models designed by including the financial crisis conditions, the presence of contagion effect in the financial markets of developed and developing countries, MSCI Indices of Fragile Five Countries (Brazil, Indonesia, India, South Africa and Turkey), USA Interest Rate Granger cause stands out. . According to this result, it shows the effect of developed countries on the financial markets of developing countries. Conclusion- The findings of the research contain important information in explaining the contagiousness of the crises in the financial markets. Using this information, it is expected to direct new research and enable investors to make the right decisions.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










PressAcademia Procedia

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.150
Atıf : 706
2023 Impact/Etki : 0.044
PressAcademia Procedia