Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 10
 Görüntüleme 25
 İndirme 4
BİLGİ VE İLETİŞİM TEKNOLOJİLERİNE DAYALI OLUŞUMLAR İLE BU OLUŞUMLARIN ULUSLARARASI İLİŞKİLERE GÜVENLİK BAĞLAMINDAKİ ETKİSİ: SİBER TERÖRİZM
2018
Dergi:  
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Sembollerin işlenen nesne olduğu 21. Yüzyıl; Bilgi Toplumu, Bilgi Tabanlı Ekonomi, e-Devlet, FTP tarzı örgütlenme, para yerine geçenler ve uluslararası sivil toplum örgütleri olarak kategorize edilebilecek farklı bir toplum yapısı ve toplumsal örgütlenme modeli ile ortaya çıkmaktadır. Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin gelişimine bağlı olarak ortaya çıkan bu unsurlar, beraberinde yeni bir tehdit olan siber tehditleri getirmektedir. Söz konusu tehditler, öncelikle bilgi ve iletişim teknolojilerine dayalı toplum ve ekonomik yapısı olan gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için tehdit oluşturmaktadır. Bu çalışmada, siber tehditlerin başında gelen siber terörizm incelenmiştir ve siber terörizmle mücadele için konsensüse varılmış bir tanıma ve uluslararası iş birliğine ihtiyaç olduğunu söylemek mümkündür. Uluslararası iş birliği, terörizmle mücadelede olduğu kadar etik kodların nasıl geliştirilebileceğine ilişkin kaygıları da taşımalıdır. Türkiye örneğinde, Ulusal Siber Güvenlik Strateji Belgesi (2016-2019) dikkate alındığında, genel itibariyle söz konusu belgenin iyi oluşturulduğu ifade edilebilir. Ancak uluslararası iş birliğine yapılan vurgu ve referans zayıftır. Bununla birlikte uluslararası iş birliğine ilişkin esasların ne olabileceği ve etik kodların nasıl geliştirebileceğine ilişkin etütler açısından da söz konusu belgenin geliştirilmeye ihtiyacı vardır. Belgede tamamlanmaya ihtiyaç duyan diğer bir husus ise siber saldırı sonrası ortaya çıkan özellikle maddi zararın telafisine ilişkin mekanizmalara yer verilmemesidir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 144
Atıf : 601
2023 Impact/Etki : 0.25
SAVSAD Savunma ve Savaş Araştırmaları Dergisi