Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
Pseudoaneurysm of arteria profunda femoris following the surgery of proksimal femur fracture: a case report
2013
Dergi:  
Cumhuriyet Tıp Dergisi
Yazar:  
Özet:

Abstract Pseudoaneurysm of arteria profunda femoris after the hip fracture is a very rare complication. The mechanism of pseudoaneursym formation may be traumatic, iatrogenic or infective injury to the arterial wall. Pseudoaneurysms of arteria profunda femoris usually give late symtomps such as persistent hip pain, thigh swelling, presence of a pulsatile mass and unexplained anemia that may suggest the diagnosis. Surgical repair, transcatheter embolization, thrombin injection under duplex imaging guidance is the treatment options for pseudoaneurysm. Angiography is a well known technique for accurate diagnosis and may be the first choice for the minimal invasive treatment. We present a case of a pseudoaneurysm of arteria profunda femoris following osteosynthesis of a proksimal femur fracture. Pseudoaneurysm was successfully treated by percutaneous placement of embolization coils. Keywords: Aneurysm, false, femoral fractures, embolization, therapeutic, angiography   Özet Kalça kırıkları sonrasında derin femoral arterde psödoanevrizma gelişmesi çok nadir görülen bir komplikasyondur. Psödoanevrizma arter duvarının travmatik, iatrojenik ya da enfektif bir yaralanmasına bağlı olarak gelişebilir. Derin femoral arterde gelişen psödoanevrizmalar genellikle geç bulgu verirler. Bu bulgular ısrarlı kalça ağrısı, uylukta şişlik, pulsatil kitle varlığı ve sebebi ortaya konamayan anemi şeklinde olabilir. Tedavi seçenekleri arasında cerrahi yöntemler, embolizasyon, thrombin enjeksiyonu sayılabilir. Anjiografi hem teşhis hem de aynı seansta tedavi imkanını sağlayabilen etkili bir yöntemdir. Proksimal femur kırığı cerrahi tedavisi sonrası derin femoral arterde psödoanevrizma gelişen ve anjiografik yöntemlerle perkutan embolizasyon uygulanarak tedavi edilen bir olguyu sunuyoruz. Anahtar sözcükler: Psödoanevrizma, femur kırıkları, embolizasyon, anjiografi

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler












Cumhuriyet Tıp Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.135
Atıf : 1.200
Cumhuriyet Tıp Dergisi