Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 42
 İndirme 13
E-GOVERNMENT IN TURKEY: AN ASSESSMENT FOR PUBLIC ADMINISTRATION
2020
Dergi:  
Journal of Social and Humanities Sciences Research
Yazar:  
Özet:

21.yüzyıl çok hızlı bir değişim geçirmekte, elektronik ortam ise kamu hizmetlerinin temininde önemli bir işlev üstlenmektedir. Yeni teknolojiler hayatımıza nüfus ettikçe alışkanlıklarımız değişmekte ve bu alışkanlıklar talep ve isteğe dönüşmektedir. Bu kapsamda ilgili taleplere cevap vermenin birincil muhatapları olan kamu kurumları da harekete geçmek durumunda kalmıştır. Tüm bu gelişmeler ile birlikte kamu kurumları geleneksel ve klasik olandan uzaklaşarak Yeni Kamu Yönetimi (YKY) anlayışının bir ürünü olan e-Devlet uygulamalarına yönelmiştir. E-devlet en genel tanımıyla kamusal işlerin elektronik ortamda sağlanmasıdır. Fakat e-devletin başarısı hızlı, güvenilir ve kesintisiz olmasına bağlıdır. Bilgi teknolojilerinin sistematik olarak yönetilmesine dayanan e-devlet işlemlerde etkinlik ve verimliliği hedeflemektedir. E-devletin dünya genelinde artan önemine paralel olarak Türkiye’de de e-devlet sistemi benimsenmekte ve uygulanmaktadır. Bu kapsamda Türkiye’deki birçok kurum bu teknoloji tabanlı sistemleri yönetsel süreçlerine entegre etmekte ve nihai olarak vatandaşlara sunmaktadır. Bu yönüyle e-devlet kurum-kurum veya kurum-devlet arasındaki iletişim ve etkileşimi kolaylaştırarak zamandan ve mekandan tasarruf sağlayabilmektedir. Diğer yandan e-devletin kusursuz bir şekilde işletilmesi kolay değildir ve kapsamlı bir altyapı gerektirmektedir. Ayrıca gerekli ve kapsamlı bir altyapı sağlansa bile bazı potansiyel problemlerle karşılaşılabilmektedir. Tüm bu ifadeler ışığında çalışmanın amacı bilgi teknolojilerinin artan önemini ortaya koyarak Türkiye’deki e-devlet sistemine yönelik durum analizi yapmak ve ilgili süreçlere yönelik öneriler sunmaktadır. Bu kapsamda çalışmada e-devlet kavramı incelenmiş ve Türkiye’deki mevcut durum analiz edilerek bazı önerilerde bulunulmuştur.

Anahtar Kelimeler:

E-GOVERNMENT IN TURKEY: AN ASSESSMENT FOR PUBLIC ADMINISTRATION
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Journal of Social and Humanities Sciences Research

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.160
Atıf : 24
2023 Impact/Etki : 0.002
Journal of Social and Humanities Sciences Research