Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 15
 İndirme 5
Fiziksel Egzersiz Düzeylerinin Menstrual Siklusa Etkileri
2017
Dergi:  
Sağlık Bilimlerinde Değer
Yazar:  
Özet:

Bu araştırmanın amacı fiziksel egzersiz düzeylerinin menstrual siklus üzerine etkisini değerlendirmektir. Tanımlayıcı karşılaştırmalı nitelikte olan araştırma İnönü Üniversitesi’nde yürütülmüştür. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda okuyan ve Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketine göre “fiziksel aktivite düzeyi yüksek olan (>3000 MET-dk/hf)” 82 kız öğrenci, Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümünde okuyan ve “fiziksel aktivite düzeyi düşük olan (<600 MET-dk/hf)” 82 kız öğrenci ile karşılaştırılmıştır. Veriler, Kişisel Bilgi Formu, Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi ve Premenstrual Sendrom Ölçeği aracılığı ile elde edilmiştir. Verilerin değerlendirilmesinde yüzdelik dağılım, ki-kare ve bağımsız gruplarda t testi kullanılmıştır. Fiziksel aktivite düzeyi yüksek olan öğrencilerin ortalama menstruasyon süresinin ve günlük ped sayısının fiziksel aktivite düzeyi düşük olan öğrencilerden daha az, dismenore ve polimenore görülme oranının ise daha düşük olduğu saptanmıştır (p<0.05). Fiziksel aktivite düzeyi yüksek olan öğrencilerde premenstrual sendrom görülme oranı %46.3 iken, fiziksel aktivite düzeyi düşük olan öğrencilerde bu oranın %47.6 olduğu belirlenmiştir. Premenstrual sendrom yaşayan öğrenciler arasında Premenstrual Sendrom Ölçeği alt boyutlarından depresif duygulanım, anksiyete, sinirlilik ve depresif düşünceler belirtilerinin fiziksel aktivite düzeyi düşük olan öğrencilerde daha fazla yaşandığı saptanmıştır (p<0.05). Premenstrual sendrom yaşayanlarda Premenstrual Sendrom Ölçeği puan ortalamalarının fiziksel aktivite düzeyi yüksek olan öğrencilerde 127.34±12.83, fiziksel aktivite düzeyi düşük olan öğrencilerde 139.33±22.37 olduğu belirlenmiştir (p<0.05). Yüksek fiziksel aktivite düzeyinin ortalama menstruasyon süresini, dismenore ve polimenore görülme oranını ve premenstrual sendromu azalttığı sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Effects of physical exercise levels on the menstrual cycle
2017
Yazar:  
Özet:

The aim of this study is to evaluate the effect of physical exercise levels on the menstrual cycle. The study was performed in comparative quality at the University. According to the International Physical Activity Survey, 82 girls studying at the High School of Physical Education and Sports and with "high levels of physical activity (>3000 MET-min/hf)" were compared to 82 girls studying at the Faculty of Sciences and Literature's Department of Sociology and "low levels of physical activity (<600 MET-min/hf)" with "high levels of physical activity (>600 MET-min/hf". The data was obtained through the Personal Information Form, the International Physical Activity Survey and the Premenstrual Syndrome Scale. In the assessment of the data, the percentage distribution, ki-quare and independent groups were used to test t. Students with high levels of physical activity were found to have a lower average menstrual time and daily ped number than students with low levels of physical activity and a lower rate of dismenore and polimenore (p<0.05). The rate of premenstrual syndrome in students with high levels of physical activity was 46.3%, while in students with low levels of physical activity this rate was 47.6%. Students with premenstrual syndrome have found that depressive emotions, anxiety, anxiety and depressive thoughts from the lower dimensions of the Premenstrual syndrome scale are more likely to occur in students with low levels of physical activity (p<0.05). The Premenstrual Syndrome scale scores were 127.34±12.83 in students with high levels of physical activity and 139.33±22.37 in students with low levels of physical activity (p<0.05). High levels of physical activity have been achieved to reduce the average menstrual time, the incidence rate of dysmenore and polimenore and premenstrual syndrome.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Sağlık Bilimlerinde Değer

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 564
Atıf : 2.566
Sağlık Bilimlerinde Değer