Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
 İndirme 1
Görüntü işleme algoritması kullanarak elektrotermal mikro-aktüatörün karakterizasyonu
2021
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu makale, 3B mikro-eklemeli üretim yöntemlerinden biri olan iki-foton polimerizasyon (2PP) kullanılarak üretilen bir elektrotermal mikro-aktüatör çalışmasını sunmaktadır. İki yönde hareket edebilen elektrotermal mikro-aktüatör, belirlenen kriterlere göre tasarlanmış ve fabrikasyonu gerçekleştirilmiştir. Fabrikasyon sürecinde 3 deney gerçekleştirildi. İlk 2 deneyin üretim sürecinde mikro-aktüatörde bozulmalar ve kırılmalar ortaya çıkmıştır. Bu sorunlar 3. deneyin üretim sürecinde meydana gelmemiştir. Gerçekleştirilen deneyler, destek yapılarının mikro-aktüatör üretimi üzerindeki etkisini göstermektedir. Mikro-aktüatörün farklı çalışma gerilim değerleri altında yer değiştirmesini gözlemlemek için bir karakterizasyon düzeneği oluşturulmuştur. Karakterizasyon işlemi için, prob istasyonuna bağlı mikro-aktüatör, elektrik padlerine bağlı kablolar bulunan bir devre kartına bağlanmıştır. Prob istasyonunda yer değiştirmeleri gözlemlemek için optik mikroskop ve dijital kamera ile bir kurulum kullanıldı. Karakterizasyon işlemleri sonucunda mikro-aktüatörün yer değiştirmesini tespit etmek için görüntü işleme algoritması geliştirilmiştir. Çalışma gerilimi, 1V'luk artışlarla 0V'dan mikro-aktüatörün yapısında kırılma ve bozulma izlenene kadar arttırıldı. Aktüatör 7V gerilime kadar kırılma ve bozulmaya dayanabilmiştir. 8V gerilimde mikro-aktüatörün kollarında kırılmalar olmuştur. Maksimum yer değiştirme 2.82 µm olarak ölçüldü. Sonuç olarak, aktüatör tasarımı çift yönlü olduğundan mikro-aktüatörün maksimum hareketi 5.64 µm olarak tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Characterization of the electrothermal micro-activator using image processing algorithm
2021
Yazar:  
Özet:

This article offers the work of an electrothermal micro-activator produced using two-foton polimerization (2PP), one of the 3B micro-added production methods. The electrothermal micro-activator, which can move in two directions, has been designed and manufactured according to the defined criteria. Three experiments were conducted during the manufacturing process. During the production process of the first 2 experiments, micro-actutors were deteriorated and broken. These problems did not occur during the production process of the 3rd experiment. The experiments conducted show the impact of support structures on the production of micro-activators. A characterization arrangement has been created to observe the micro-activator changes under different working voltage values. For the characterization process, the micro-actor connected to the prob station is connected to a circuit card with cable connected to the electric pads. A installation with an optical microscope and digital camera was used to observe locations in the Prob station. Image processing algorithm has been developed to identify the localization of the micro-activator as a result of the characterization processes. Working voltage was increased by 1V increases from 0V to the micro-actor structure with breakdowns and disturbances observed. The activator is able to resist fraction and deterioration up to 7V voltage. At 8V voltage there were fractures in the arms of the micro-actor. The maximum location change was measured at 2.82 μm. As a result, the maximum movement of the micro-activator is 5. It was found at 64 μm.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.293
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi