Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 17
 İndirme 1
Bilişsel Radyo Kullanıcıları için Bulanık Mantık Yardımıyla Kanal Kullanım Olasılığı Hesabında Farklı Bir Yaklaşım
2015
Dergi:  
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Bilişsel Radyo (BR) kullanıcıları için bulanık mantık yardımıyla kanal seçim yöntemi tasarımı ve benzetimi yapılmıştır. Tasarlanan kanal seçim yönteminin benzetimi MATLAB FIS yazılımı kullanılarak yapılmıştır. Bu çalışmada, 10 tane birincil kullanıcı ve 1 tane de BR kullanıcının aynı iletişim ortamında yer aldığı bir benzetim senaryosu düşünülmüştür. Birincil kullanıcılar, lisanslı kullanıcılardır ve kanala doğrudan erişim hakkına sahip oldukları için istedikleri zaman kanala erişirler. BR kullanıcılar ise, lisanslı olmayan kullanıcılardır ve kanala sadece birincil kullanıcılar olmadığında ya da birincil kullanıcılara herhangi bir girişim oluşturmamak şartıyla erişebilirler. Geliştirilen ağ modelinde, birincil kullanıcılar Ortam Erişim Kontrol (OEK) protokolü olarak Zaman Bölmeli Çoklu Erişim (Time Division Multiple Access - TDMA) tekniğini kullanarak kanala erişirler. BR kullanıcılar ise, Slotted Aloha rasgele erişim tekniğini kullanarak, kanal boşta iken kanala erişebilirler. Yapılan çalışmada Toplanır Beyaz Gauss Gürültüsü (Additive White Gaussian Noise - AWGN) kanal modeli kullanılmıştır. Anahtar Kelimeler: Bilişsel radyo, Bulanık mantık, Spektrum sezme

Anahtar Kelimeler:

A Different Approach to the Account of Possibility of Use of Channel With the Help of Bully Logic for Cognitive Radio Users
2015
Yazar:  
Özet:

In this study, the design and comparison of the channel choice method was made with the help of the foolish logic for the users of the Intellectual Radio (BR). The designed channel selection method is compared using the MATLAB FIS software. In this study, a comparison scenario was considered in which 10 primary users and 1 BR users were in the same communication environment. Primary users are licensed users and they access the channel whenever they want because they have the right to directly access the channel. BR users are non-licensed users and can only access the channel if they are not primary users or if they do not create any initiative to primary users. In the developed network model, primary users access the channel using the Time Division Multiple Access (TDMA) technology as the Environment Access Control (OEK) protocol. BR users can access the channel while the channel is empty using the Slotted Aloha random access technique. The study used the Additive White Gaussian Noise (AWGN) channel model. Keywords: Cognitive Radio, Logic, Spectrum Sensation

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi

Alan :   Fen Bilimleri ve Matematik

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.636
Atıf : 3.108
2023 Impact/Etki : 0.134
Düzce Üniversitesi Bilim ve Teknoloji Dergisi