Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 18
 İndirme 3
Japon Bıldırcınlarında Deneysel Aflatoksikozis’te Esterifiye Glukomannan’ın Lipid Peroksidasyonu ve Bazı Antioksidan Sistem Parametreleri Üzerine Etkileri
2010
Dergi:  
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma Japon bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) deneysel olarak oluşturulan kronik aflatoksikozise karşı, adsorban olarak kullanılan esterifiye glukomannan (GM)’ın lipid peroksidasyonu ve antioksidan sisteme ait bazı parametre düzeyleri üzerine etkisinin belirlenmesi amacıyla yapılmıştır. Araştırmada 10 günlük sağlıklı, 240 adet erkek Japon bıldırcını kullanıldı. Hayvanlar 6 eşit gruba ayrılarak, her bir grup normal bıldırcın yemi (kontrol (K) grubu), 2 mg/kg aflatoksin (aflatoksin (AF) grubu), 1 g/kg GM (1. glukomannan (GM1) grubu), 2 g/kg GM (2. glukomannan (GM2) grubu), 2 mg/kg aflatoksin+1 g/kg GM (1. glukomannan+aflatoksin (AF+GM1) grubu) veya 2 mg/kg aflatoksin + 2 g/kg GM (2. glukomannan+aflatoksin (AF+GM2) grubu) içeren yemlerden biri ile 42 gün boyunca beslendi. 21. ve 42. günlerde alınan kan örnekleri incelendiğinde tek başına aflatoksin uygulanan grupta (AF) antioksidan sisteme ait parametrelerden indirgenmiş glutatyon (GSH), glutatyon peroksidaz (GPx) ve süperoksit dismutaz (SOD) düzeylerinde düşüş kaydedilirken, MDA düzeyinde artış saptandı (P< 0.05). Tek başına GM uygulanan her iki grupta da bahsedilen parametrelerde herhangi bir değişiklik meydana gelmedi. AF+GM1 grubunda belirlenen parametrelere ait değerlerin, AF grubundan farklı olmadığı gözlendi. AF+GM2 grubunda GSH, GPx ve MDA düzeyleri kontrol grubu değerlerine benzer, AF ve AF+GM1 gruplarına ait değerlerden ise istatistiki olarak farklı olduğu belirlendi (P

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   other

Metrikler
Makale : 284
Atıf : 652
2023 Impact/Etki : 0.132
Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dergisi