Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 16
 İndirme 3
Halkla İlişkiler Disiplininin Post-Pandemi Dönemindeki Akademik Seyri: Bibliyografik Bir Araştırma
2023
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bir alanda ortaya konulan akademik çalışmalar o alandaki gelişimin, değişimin ve dönüşümün ne yönde olduğunun göstergeleridir. Bu doğrultuda akademik makaleler, belli bir alanın akademik gelişimini anlamak adına geçerliliği ve güvenilirliği olan çalışmalardır. Makalelerde ele alınan konular, başvurulan teorik yaklaşımlar, tercih edilen metodoloji incelenen alanın mevcut durum ve yönelimlerini büyük ölçüde ortaya koymaktadır. Ayrıca makalelerin süreli yayınlar olması, dönemsel incelemeler açısından makaleleri önemli kaynaklar haline getirmektedir. Bu çalışma da post-pandemi döneminde halkla ilişkiler alanının akademik seyrine odaklanmakta; dolayısıyla pandemiden sonra halkla ilişkiler alanında yazılan makale çalışmalarını dikkate almaktadır. Çalışmanın amacı; post-pandemi dönemi sonrası halkla ilişkiler alanının uluslararası literatürde nasıl bir değişim, dönüşüm, ilerleme ve gelişim geçirdiğini ortaya koymaktır. Bu amaçla, Web of Science ve Scopus indekslerinde yer alan halkla ilişkiler alanında yayın hayatına devam eden Public Relations Review (4.2), Journal of Public Relations Research (4.7), Public Relations Inquiry (1.8) dergilerinde pandemi sonrası yayınlanmış makaleler örneklem olarak alınmıştır. İlgili bu dergilerde pandemi sonrası 416 yayın yapıldığı tespit edilmiş ve bu yayınlar MAXQDA 2022 programıyla analiz edilmiştir. Elde edilen sonuçlar, pandemi sonrası ortaya konulan çalışmaların daha çok krizi dikkate alan teorik yaklaşımlardan (olumsallık ve durumsal kriz iletişimi kuramları) (n=20) beslendiğini göstermiştir. Çalışmalardaki metodolojik tercihler ise nitel yöntemlere (n=291) yoğunlaşmaktadır. Çalışmalar pandemi olmasına rağmen, kolektif bir biçimde (n=320) üretilmiştir. Ayrıca yazarlık durumu, makale yılları, makale başlık ve özetleri de kodlanarak, en çok üretim yapan yazarlar, yıllık bazda hangi konuların daha çok tartışılıp çalışıldığı da tespit edilmiştir. Bu çalışma ele almış olduğu veriler itibarıyla kapsamı sınırlı bir çalışma olup, gelecek çalışmaların halkla ilişkiler alanının hinterlandını izah edebilecek düzeyde daha geniş verilerle gerçekleştirilmesi umulmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Academic Course Of Public Relations Field During The Post-pandemic Period: A Bibliographic Analysis
2023
Yazar:  
Özet:

Academic studies in a field are indicators of the direction of development, change and transformation in that field. In this direction, academic articles are studies that have validity and reliability in order to understand the academic development of a particular field. The topics covered in the articles, the theoretical approaches applied, the preferred methodology largely reveal the current situation and orientation of the field under study. In addition, the fact that the articles are periodicals makes them important sources in terms of periodic reviews. This study also focuses on the academic course of public relations in the post-pandemic period; therefore, it takes into account the article studies written in the field of public relations after the pandemic. Purpose of the study; The aim is to reveal how the field of public relations has undergone a change, transformation, progress and development in the international literature after the post-pandemic period. For this purpose, articles published after the pandemic in the Public Relations Review (4.2), Journal of Public Relations Research (4.7), Public Relations Inquiry (1.8) journals, which continue to be published in the field of public relations in the Web of Science and Scopus indexes, were taken as samples. taken. It was determined that 416 publications were published in these related journals after the pandemic, and these publications were analyzed with the MAXQDA 2022 program. The results obtained showed that the post-pandemic studies were mostly fed by theoretical approaches (contingency and situational crisis communication theories) (n=20) that take into account the crisis. Methodological preferences in the studies concentrate on qualitative methods (n=291). Despite the pandemic, the studies were produced in a collective fashion (n=320). In addition, authorship status, article years, article titles and abstracts were also coded, and the authors who produced the most and which topics were discussed and studied more on an annual basis were determined. This study is a limited study in terms of the data it covers, and it is hoped that future studies will be carried out with more extensive data that can explain the hinterland of the field of public relations.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 698
Atıf : 4.155
2023 Impact/Etki : 0.147
Süleyman Demirel Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyal Bilimler Dergisi