Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 98
 İndirme 17
Güzellik algısı üzerinden sosyal medyada linç kavramı: Armine Harutyunyan örneği
2020
Dergi:  
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

20. yüzyılın sonlarına doğru teknolojide yaşanan gelişmeler sonrası, gündelik hayat içinde birtakım yenilikler ortaya çıkmıştır. Şüphesiz bunlardan biri de yeni medya olarak nitelendirilen iletişim ortamıdır. Geleneksel medyanın aksine kullanıcılarının, hem tüketici hem de içerik üretici olarak iletişime aktif katılımına olanak sağlayan yeni medya, internete erişim sağlanılabilen telefon, tablet, laptop vb. elektronik iletişim araçlarıyla bağlanılabilen bir sanal dünya yaratmıştır. Bu sanal dünya içinde ortaya çıkan sosyal medya uygulamaları, kullanıcılarına olumlu birtakım imkanlar sunmasının yanı sıra olumsuz bir takım durumların da yaşandığı bir alandır. Bu mecralarda yaşanan ve son zamanlarda sıklıkla gündeme gelen olumsuzluklardan biri sanal linçtir. Tarihi geçmişinden bugüne dek bakıldığında linç, teknolojiyle birlikte form değiştirerek mevcudiyetini sürdürmekte ve bu anlamda fiziki şiddet dışında sanal ortamda baskı, hakaret, aşağılama, sindirme veya nefret söylemi ile gerçekleştirilen psikolojik şiddet türü olarak karşımıza çıkmaktadır. Sanal linç, sanal şiddet, dijital linç, sosyal linç gibi kavramlarla açıklanabilen bu durum, farklı konularda ve farklı şekillerde gerçekleşmektedir. Çalışma kapsamında, sanal linçin Twitter’da aşağılama, hakaret, nefret söylemi gibi ifadeler barındıran paylaşımlarla, fiziki görsellik üzerinden nasıl gerçekleştirildiği, nitel içerik analizi ve eleştirel söylem analizi yapılarak ortaya konulmaya çalışılmış ve sanal linç değerlendirilmiştir. Konu kapsamında küresel bir moda markası olan Gucci için podyumda yer alan Armine Harutyunyan isimli mankenin, medyanın da sunduğu, modern dünyada kadından beklenen kusursuz güzellik profiline sahip olmaması nedeniyle sosyal medya kullanıcıları tarafından çirkin yorumlara maruz kaldığı görülmüştür.

Anahtar Kelimeler:

The concept of link on social media through the beauty perception: Armine Harutyunyan example
2020
Yazar:  
Özet:

After the evolution of technology to the end of the 20th century, a number of innovations have emerged in daily life. Certainly one of these is the communication environment that is called the new media. Unlike traditional media, the new media, which allows users to participate actively in communication as both consumers and content producers, the internet accessable phone, tablet, laptop, etc. It has created a virtual world that can be connected by electronic means of communication. These social media applications appear in the virtual world, in addition to offering a number of positive opportunities to their users; a number of negative situations are also a place where they experience. One of the disadvantages that have occurred and often occurred in recent times is the virtual linen. From the historical past to the present, the linch continues its existence by changing form with technology and in this sense, except for physical violence, it appears to us as a type of psychological violence performed in the virtual environment by pressure, insult, humiliation, digestion or hate speech. This situation, which can be explained by concepts such as virtual link, virtual violence, digital link, social link, occurs in different topics and in different forms. In the framework of the study, the virtual link has been tried to be revealed and evaluated by the way it is performed through physical visualization, quality content analysis and critical speech analysis, with posts containing expressions such as humiliation, insult, hate speech on Twitter. In the framework of the topic, the mankind named Armine Harutyunyan, which is on the podium for a global fashion brand, Gucci, has been shown to be exposed to ugly comments by social media users because the media also offers the lack of the perfect beauty profile expected from women in the modern world.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 156
Atıf : 880
2023 Impact/Etki : 0.065
Abant Kültürel Araştırmalar Dergisi