Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 17
 İndirme 6
İmâm Şâfiî’de Şer’î Delillerin Teâruzu ve Çözüm Yolları
2019
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

İmam Şâfiî'ye göre, şer’î hükümler konusunda kesin ve güvenilir bilgi sağlayan kaynaklar/cihetü'l-ilm, Kur'an, Sünnet ile icmâ ve kıyastır. Şer’î delillerin birbiriyle uyumu ve aralarında yaşanacak ihtilafı giderme, Şâfiî’nin eserlerinde önemli bir yer tutmaktadır. O, eserlerinde teâruz kavramını çoğunlukla ihtilafu’l-hadis kavramına müteradif kullanmaktadır. Şâfiî, muhtelif/ihtilaf kavramlarıyla, aralarında cem’ imkânı bulunmayan hadislerin çatışmasını kastetmektedir. Şâfiî, zahirde birbiriyle çatışan ve te’lifi imkân dâhilinde olan deliller için “cem’ ” kavramı yerine "isti’mâlu’d-delileyn" ya da "İmdâu’d-delîleyn" ifadelerini kullanırken, buna karşın uzlaştırılamayan deliller için ise,“ıskatu/tarhu/ta’til-ü ehadi’d-delîleyn” tabirlerini kullanmaktadır. Şâfiî, ihtilafı gidermede sırasıyla cem’, nesh ve tercih yollarına başvurmaktadır. O’na göre nesh ve tercih, hakiki cem’ ise zahiri ihtilafı giderme yoludur.

Anahtar Kelimeler:

İmâm Şâfiî’de Şer’î Delillerin Teâruzu ve Çözüm Yolları
2019
Yazar:  
Özet:

The Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, the Qur’an, and the Qur’an. Therefore, the discretion between them and the discretion between them is an important place in the works of the Sharif. In his works he uses the concept of teâruz mostly to the concept of itilafu’l-hadis. He is the one who has the right to do so, and he is the one who has the right to do so, and he is the one who has the right to do so, and he is the one who has the right to do so. In the words of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him) and of the Holy Prophet (peace and blessings of Allah be upon him). He is the one who gives righteousness, and he is the one who gives righteousness, and the one who gives righteousness, and the one who gives righteousness. The truth is the truth, the truth is the truth, the truth is the truth, the truth is the truth, the truth is the truth.

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi

Alan :   İlahiyat

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 376
Atıf : 622
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dergisi