Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
Manyetik aşındırıcılarla AISI 304L östenitik paslanmaz çelik boruların iç yüzeylerinin bitirme işleminde talaş kaldırma oranı ve yüzey pürüzlülüğünün araştırılması
2019
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişen teknoloji ile birlikte özellikle havacılık, uzay, otomotiv ve medikal gibi endüstrilerde yüksek hassasiyette üretilmiş parçalara ihtiyaç duyulmaktadır. Geleneksel imalat yöntemleriyle imal edilmesi mümkün olmayan bu parçalar ancak geleneksel olmayan imalat yöntemleri ile imal edilebilmektedir. Manyetik aşındırıcılarla işleme yöntemi (MAİ) manyetik alan yardımıyla yüzeyden talaş kaldıran bir geleneksel olmayan imalat yöntemidir. Bu çalışmada, endüstride yaygın olarak kullanılan AISI 304L östenitik paslanmaz çelik boruların iç yüzeylerinin MAİ yöntemiyle işlenebilirliği araştırılmıştır. Çalışmada, Fe tozu tanecik boyutu, SiC tozu tanecik boyutu, işleme süresi, iş parçası devir sayısı ve aşındırıcı karışım oranı parametrelerinin talaş kaldırma oranı ve yüzey pürüzlülüğü üzerindeki etkileri deneysel olarak araştırılmıştır. Sonuç olarak, talaş kaldırma oranının Fe tozu tanecik boyutu, aşındırıcı tanecik boyutu, boru devir sayısı ve aşındırıcı oranının artmasıyla arttığı işleme süresinin artmasıyla azaldığı görülmüştür. Ayrıca yüzey pürüzlülüğü değerlerinin uygun işleme koşullarında %75 oranında iyileştiği tespit edilmiştir. 

Anahtar Kelimeler:

AISI 304L with magnetic interruptors is the study of the surface smoothness of the end of the internal surfaces of esthetic stainless steel pipe
2019
Yazar:  
Özet:

With advanced technology, high-density parts are needed, especially in aviation, space, automotive and medical industries. These parts cannot be manufactured by traditional manufacturing methods, but can be manufactured by non-traditional manufacturing methods. The method of processing with magnetic interruptors (MAI) is a non-traditional manufacturing method that removes the surface with the help of the magnetic field. In this study, the processability of the internal surfaces of the AISI 304L esthetic stainless steel pipes widely used in the industry was studied by the MAI method. In the study, the Fe powder tank size, SiC powder tank size, processing time, the number of work parts turn and the interruptive mixture ratio parameters have been experimentally studied on the impact on the slurry lifting rate and surface smoothness. As a result, it has been seen that the rate of lifting the fe powder has increased with the size of the tan, the size of the tan, the number of pipes and the rate of the tan; it has been seen that the rate of lifting has increased with the time of processing. It is also found that surface smoothness values improved by 75% in proper processing conditions.

Anahtar Kelimeler:

0
2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.293
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi