Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 22
 İndirme 1
Evaluation of the role of lie in daily life and Turkish tale type Keloğlan/The Bald-boy in the frame of Other-directedness schema domain
2020
Dergi:  
Journal of Human Sciences
Yazar:  
Özet:

Tales as an oral narratives gives us some ideas about the perceptions and attitudes of the people in a society. In this paper, we try to get your attention to the Keloğlan as a Turkish tale type who gives us some ideas about the psychological motivations and perceptions in Turkish culture. The Turkish tale hero Keloğlan is a timeless/fitting all-time character who gives clues for today with his personality from past narratives to the present.  In fact, fairy tales set boundaries and offer acceptable models. Actually Keloğlan isn’t really an ideal type but at the end of the tales, we come across with him as a type of winner. He always behaves against obstacles and inequity and he returns an ideal type. Lie is seen as a sympathetic trick in the Keloğlan tales. Keloğlan's lies and tricks are ignored by the society to the extent that he opposes injustice. Based on the Schema theory, we can say that the “other-directedness” schema domain is used in the tales of Keloğlan frequently, but in a way, related with lie. Keloğlan uses lie or manupilation for the reason of “approval seeking”, but as a way of defence against to the “self-subjugation” and “self-sacrifice”. In a sense, Keloğlan, as a Turkish tale type, shows us another aspect of society's approval mechanism.

Anahtar Kelimeler:

null
2020
Yazar:  
0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Journal of Human Sciences

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.566
Atıf : 4.053
2023 Impact/Etki : 0.092
Journal of Human Sciences