Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 6
 Görüntüleme 96
 İndirme 20
Searle ve Nagel’in Bilinç Kuramlarında Fizikalizm Eleştirisi Bağlamında Yapay Zekânın Sınırı Tartışması
2019
Dergi:  
Beytulhikme An International Journal of Philosophy
Yazar:  
Özet:

Bu makalede, Searle ve Nagel’in bilinç kuramlarından hareketle “fizikalist yaklaşımın geçerliliği” ve “yapay zekânın sınırının” ne olduğu tartışılmaktadır. Makalede ilk olarak, Searle’ün “güçlü yapay zekâ” olarak tanımladığı zihin ve bilinç durumlarını bilgisayarın uygun girdi ve çıktılarına indirgeyen anlayış, Alan Turing’in “Taklitçilik Oyunu” ya da “Turing testi” olarak bilinen düşünce deneyi üzerinden açıklanacaktır. Ardından da Searle’ün düalizm ve fizikalizme alternatif olarak ortaya attığı “Biyolojik doğalcılık” anlayışı ile yapay zekânın sınırını vurgulamak için geliştirdiği “Çin odası” argümanına ve Nagel’in “bilince ait deneyimin öznel niteliği” ve “deneyimin türe ait öznel niteliği” düşüncesi üzerinden ontolojik indirgemeci fizikalist yaklaşımın tezleri değerlendirilecektir. Nihai olarak ta, her iki filozofun zihin-beden problemi ve bilinç hakkındaki düşünceleri fizikalizm ile ilişkili olarak değerlendirilerek takındıkları tavırların yapay zekânın sınırı hakkındaki tartışmaya etkisi ortaya konulacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Searle ve Nagel’in Bilinç Kuramlarında Fizikalizm Eleştirisi Bağlamında Yapay Zekânın Sınırı Tartışması
2019
Yazar:  
Özet:

In this article, from Searle and Nagel’s conscious theories, we discuss what is “the validity of the physicist approach” and what is “the boundary of artificial intelligence”. First, in the article, the understanding that Searle defines the mental and conscious states as "powerful artificial intelligence" will be explained through Alan Turing's thought experiment known as "Taclistic Game" or "Turing Test". Then the conception of "biological naturalism" which Searle has presented as an alternative to dualism and physicalism, and the "China Room" argument which he developed to emphasize the boundaries of artificial intelligence, and the theses of the ontological-inductive physicalistic approach will be evaluated through Nagel's "subjective nature of the experience of consciousness" and "subjective nature of the type of experience". Finally, the two philosophers will be assessing their thoughts on the mind-body problem and consciousness as related to physicism and the influence of their attitudes on the debate on the boundaries of artificial intelligence.

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Beytulhikme An International Journal of Philosophy

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 543
Atıf : 853
2023 Impact/Etki : 0.042
Beytulhikme An International Journal of Philosophy