Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 44
 İndirme 17
1960'tan Günümüze Arap-İsrail Çatışması Ekseninde Türk Dış Politikası
2021
Dergi:  
Journal of TESAM Akademy
Yazar:  
Özet:

Uygarlığın ve semavi dinlerin ortaya çıktığı, jeopolitik konumu ve zenginliğiyle tüm dünyanın ilgisini çeken Ortadoğu, bu özelliklerinden dolayı her dönem sömürüye açık olmuştur. Bölge devletlerinin ve emperyalist güçlerin siyasi ve ekonomik çıkarları için verdiği mücadele Ortadoğu'nun istikrarsız olmasına yol açmıştır.1948 yılında İsrail'in kurulması ile Ortadoğu'da dengeler değişmeye başlamış, Arap devletleri ile İsrail arasında 1948, 1956, 1967, 1973 savaşları yaşanmıştır. Bu devletlerarasındaki anlaşmazlık, 1973 yılından sonra birebir çatışma şeklinde olmasa da günümüze kadar devam etmiştir. Ortadoğu'daki gelişmelerden uzak kalamayan Türkiye, Arap devletleri ile İsrail arasındaki çatışmalarda barış yanlısı olmuş ve denge politikası izlemeye çalışmıştır. Ancak Türk dış politikasındaki değişimler Arap-İsrail Savaşları sırasında zaman zaman tutum değişikliğine sebep olmuştur. Her ne kadar tarafsızlık ilan edilmişse de çoğunlukla Arap devletleri yanında bir politika izlenmiştir. Türk-Arap ilişkilerinde istenilen düzeye ulaşılamamıştır. Türkiye, uluslararası her platformda Arap devletlerinin yanında olmuş, Filistin davasını savunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

Turkish Foreign Policy In The Axis Of The Arab-israel Conflict Since 1960
2021
Yazar:  
Özet:

The Middle East, where civilization and heavenly religions emerged and attracted the attention of the whole world with its geopolitical location and wealth, has always been open to exploitation due to these features. The struggle of the regional states and imperialist powers for their political and economic interest caused the Middle East to be unstable.With the establishment of Israel in 1948, the balances in the Middle East began to change and the 1948, 1956, 1967 and 1973 wars were experienced between the Arab states and Israel. The dispute between these states has continued until today, although not in the form of one-on-one conflict after 1973. Turkey cannot remain unaware of the developments in the Middle East, has been pro-peace in the conflict between Israel and the Arab states sought to balance policy. However, changes in Turkish foreign policy caused attitude changes from time to time during the Arab-Israel Wars. Although, neutrality was declared, Turkey mostly followed a policy supporting the Arab states. The desired level could not be reached in Turkish-Arab relations. Turkey, stood by the Arab states in all international platforms, has defended the rights of the Palestinian cause.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Journal of TESAM Akademy

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 216
Atıf : 597
2023 Impact/Etki : 0.149
Journal of TESAM Akademy