Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
 İndirme 1
Japon Bıldırcınlarında (Coturnix coturnix japonica) Haftalık Yumurta Ağırlığına ait Genetik ve Fenotipik Parametrelerin Şansa Bağlı Regresyon ve Tekrarlamalı Model Kullanılarak Tahmin Edilmesi
2014
Dergi:  
Ziraat Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışma Süleyman Demirel Üniversitesi Hayvan Yetiştirme Ünitesinde yürütülmüştür. Çalışmada ünitede bulunan ve rastgele çiftleştirme sisteminin uygulandığı bıldırcın populasyonundan, yine rastgele seçilen 225 dişi bıldırcın kullanılmıştır. 1:1 çiftleşme sisteminin kullanıldığı araştırmada, 11 – 20 haftalık yaş aralığındaki dişi bıldırcınlardan elde edilen toplam, 2139 haftalık yumurta ortalamalarına ait verim kaydının bulunduğu bir veri seti şansa bağlı regresyon modeli ve tekrarlamalı model kullanılarak analiz edilmiştir. Araştırmada şansa bağlı model kullanılarak, haftalık yumurta ağırlık ortalamalarına ait kalıtım derecesi ( ) 0.20 – 0.60 aralığında, tekrarlamalı model kullanılarak ise 0.40 olarak tahmin edilmiştir. Çalışmada haftalık yumurta ağırlıklarına ait tekrarlanma derecesi ( ) 0.75 olarak belirlenmiştir. Çalışmada farklı haftalar arasındaki genetik korelasyon değerleri 0.86 – 1.00 aralığında tahmin edilirken, fenotipik korelasyon tahminleri 0.66 – 0.91 aralığında ve tümü istatistiksel olarak önemli (P< 0.01) bulunmuştur. Bu iki modelden elde edilen damızlık değerlerine göre yapılacak bir seleksiyonda, damızlığa ayrılan hayvanların yaklaşık olarak %90 oranında aynı bireyler olacağı sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Ziraat Fakültesi Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 5.684
Atıf : 23.911
2023 Impact/Etki : 0.226
Ziraat Fakültesi Dergisi