Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 218
 İndirme 43
ÇİN HALK CUMHURİYETİ’NİN PERSONEL POLİTİKASI VE MEMURİYET SİSTEMİ
2020
Dergi:  
Journal Of Academic Social Resources
Yazar:  
Özet:

Çin ekonomisi ve toplumunda son 30 yıldır önemli değişimler yaşanmıştır. Genel olarak serbest piyasa ekonomisi kabul edilmiş, daha liberal bir toplum olma yönünde adımlar atılmıştır. Bu değişimler günümüz koşullarına ayak uyduramamış devlet yapısının ve personel yönetim sisteminin eksikliklerini ortaya çıkarmıştır. Bu nedenle 1993 tarihinden sonra Karar verme mekanizmasını ilerletecek ve daha karmaşık ekonomiyi ve toplumu yönetecek yönetimsel reformlara ağırlık verilmiştir. Performans ve kapasite kavramlarına göre hareket etmek yeni dönemin anlayışı olmuştur. Özellikle 1993 yılında yayımlanan Kamu Memurları Geçici Düzenlemesi ile kamu tarafından istihdam edilmiş ve sayıları 5,3 milyon kişiye ulaşan devlet memurlarının statüsü değişmiş, yeni bir memurluk sistemine geçilmiştir. Bu değişiklik ile etkinliğin, kapasitenin ve memurların sisteme bütünleşmesinin ve bürokrasi üzerinde kontrolün arttırılması hedeflenmiştir. Değişikliler 1993 yılından sonra yürürlüğe girmiş ve ulusal çapta yapılan alımlarda bu değişiklikler esas alınmıştır. 27 Nisan 2005 senesinde yeni memurluk kanunu Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ulusal Meclis’i tarafından onaylanmış ve 2006 senesi itibariyle ülkedeki memurların yönetimi için esas alınmıştır. Siyasi, yönetsel ve yasal değerleri dengelemek için tutarlı bir göreve rağmen, Çin'in son olarak onbeş yıl önce gerçekleştirdiği kamu hizmeti reformu, çatışmaya yönelik bir modelden uyum odaklı bir modele paradigmatik bir değişim gösterdi. 2005 Kamu Hizmeti Kanunu sonrası gelişmelerin incelenmesi, uyum alanlarındaki değerler arasındaki karmaşık etkileşim uyum odaklı modele göre sınırlıdır. Kesin çatışmaları sınırlama yeteneğine rağmen, Çin’in entegre siyasi sistemi, rekabet eden değerleri dengelemek için acil bir kurumsal kapasite talebi ile karşı karşıya gözükmektedir. Çin memuriyet sisteminin son haline kadar geçirmiş olduğu dönüşüm nedir ve son değişiklikler ışığında ne gibi değişimler olduğu bu makalede ele alınacaktır.

Anahtar Kelimeler:

People's Police and Police of the People's Republic of China
2020
Yazar:  
Özet:

China’s economy and society have changed significantly over the last 30 years. In general, a free market economy has been taken steps towards an accepted, more liberal society. These changes have revealed the shortcomings of the state structure and the personnel management system that has not suited the current conditions. Therefore, after 1993 the decision-making mechanism will be advanced and the governmental reforms that will manage the more complex economy and society have been emphasized. Moving according to the concepts of performance and capacity has become the concept of the new era. In particular, with the Public Officers Provisional Regulation published in 1993, the status of public officials, which were employed by the public and reached the number of 5.3 million people, has changed, a new official system has been translated. This change aimed at increasing the integration of efficiency, capacity and officials into the system and the control over bureaucracy. The changes entered into force since 1993 and were based on these changes in national acquisitions. On 27 April 2005, the new law of officials was approved by the National Assembly of the People's Republic of China and was based on the administration of officials in the country since 2006. Despite its consistent task of balancing political, administrative and legal values, the public service reform, which China last carried out fifteen years ago, demonstrated a paradigmatic change from a conflict-oriented model to a conformity-oriented model. The study of the developments after the 2005 Public Service Act is limited by the complex interaction between values in the fields of conformity according to the conformity-oriented model. Despite its ability to limit concrete conflicts, China’s integrated political system seems to face an urgent demand for corporate capacity to balance competitive values. What is the transformation that the Chinese official system has gone through to the end and what changes have occurred in the light of the latest changes will be discussed in this article.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal Of Academic Social Resources

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 783
Atıf : 125
2023 Impact/Etki : 0.055
Journal Of Academic Social Resources