Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 78
 İndirme 16
Cumhuriyet Döneminde Yeni Türkiye Söylemi: Karşılaştırmalı Bir Analiz
2020
Dergi:  
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Özet Yeni söylemi insanların ilgisini çekmiştir ve insanlar yeni olana yönelmeye meyillidir. Bu sebeple yeni söylemi, oy kaygısı güden siyasetçiler tarafından sıklıkla kullanılmıştır. Bu çalışmada Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunda, ortasında ve son zamanlarında dile getirilen Yeni Türkiye söylemleri, seçilen üç farklı geleneğin temsilcileri esas alınarak karşılaştırmalı olarak incelenmiştir. Ziya Gökalp, Doğan Avcıoğlu ve Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP)’nin bu söylemleri, adı geçen isimlerin eserleri incelenerek, AKP için de yayınladıkları iki belge esas alınarak, içerik analizi yöntemiyle mercek altına alınmıştır. Çalışmanın amacı farklı siyasal geçmişlere sahip kaynaklardan gelen bu söylemlerin, birbirleriyle benzerlikleri ve farklarını saptamaya çalışmaktır. Bu analiz çerçevesinde Ziya Gökalp’in, Doğan Avcıoğlu’nun ve AKP’nin söylemleri değişimin nedenleri, değişimi gerçekleştirecek aktörler, değişimin yöntemi ve amaçlar açısından incelenecek, sonuç kısmında karşılaştırmalı analize tabi tutulacaklardır.

Anahtar Kelimeler:

The New Turkish Speech in the Republic Period: A Comparative Analysis
2020
Yazar:  
Özet:

The new saying has attracted people’s interest and people tend to turn to the new one. This is why the new saying is often used by voters due to voting concerns. In this study, the new Turkish speeches expressed in the establishment of the Republic of Turkey, in the middle and in recent times, have been compared based on the representatives of the three different traditions chosen. Ziya Gökalp, Doğan Avcıoğlu and Justice and Development Party (AKP) said these statements, by examining the works of the named names, and based on the two documents they published for the AKP, were submitted by the method of content analysis. The purpose of the study is to try to identify the similarities and differences of these statements from sources with different political backgrounds. In the framework of this analysis, Ziya Gökalp, Doğan Avcıoğlu and AKP’s statements will be examined in terms of the causes of change, the actors to make change, the method and objectives of change, and the result part will be subject to comparative analysis.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler


YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 203
Atıf : 358
2023 Impact/Etki : 0.214
YDÜ Sosyal Bilimler Dergisi