Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 26
 İndirme 1
“Suriye Kökenli Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşı” Kavramına Yerel Halkın Bakışı: Gaziantep İli Örneği
2021
Dergi:  
Turkish Studies Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Suriye kaynaklı zorunlu göçün Türkiye’ye başlangıcından bu yana geçen on yıllık zaman diliminde gönüllü geri dönüşlerin gerçekleşmemesi neticesinde, ülkemize dört milyona yakın Suriye kökenli insan yerleşmiştir. Ev sahibi toplum olarak Türkiye’de yaşanan bu demografik değişim, süreç içerisinde pek çok meseleyi de gündeme getirmiştir. Bu meselelerden biri, ülkemizde geçici koruma statüsü altında bulunan Suriyeli kitlenin, kalıcılık eğilimlerinin artmasına paralel olarak Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına geçiş ihtimalleri ve koşullarıdır. Suriye kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmanın sağladığı haklar ve olanakların cazibesinin, zorla yerlerinden edilerek ülkemize sığınan ve yerleşik bir düzen kuran bu kişiler için her geçen gün arttığı görülmektedir. Suriye kökenli Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olma fikrine sıcak bakan geçici korunanların sayısı her geçen gün artarken, konuyla ilgili yerel halkın görüşleri merak konusu olmaktadır. Bu noktadan hareketle, bu çalışmada Türkiye’nin en yoğun Suriyeli vatandaşına ev sahipliği yapan sınır şehir Gaziantep’te yerel halkla görüşmeler gerçekleştirilmiş ve araştırma sonucunda elde edilen bulgular etraflıca ele alınmıştır. Çalışma nicel araştırma deseninde tasarlanmış ve Suriyeli kitlenin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığına kabulüne yönelik fikirlerin alınmasına hizmet edecek sorular anket formundaki yerini almıştır. Bu araştırma kapsamında cinsiyet, yaş, medeni durum ve eğitim düzeyleri farklı 733 kişiyle görüşmeler gerçekleştirilmiş ve vatandaşlık konusuyla ilgili soruların hazırlandığı anket formundaki sorular bu kişilere yöneltilmiştir. Araştırma sonucunda genel olarak yerel halkın, ülkemizdeki Suriyeli kitlenin Türk vatandaşlığı kazanımlarına ve vatandaşlığın sağlayacağı haklara sahip olmalarına sıcak bakmadıkları söylenebilmektedir.   

Anahtar Kelimeler:

The view of the local people on the concept of "Citizen of the Republic of Turkey of Syria": an example of Gaziantep
2021
Yazar:  
Özet:

As a result of no voluntary returns in the last ten years since the beginning of the forced migration from Syria to Turkey, four million people from Syria have settled in our country. This demographic change in the host society in Turkey has brought a lot of issues to the agenda during the process. One of these issues is the possibilities and conditions for the Syrian population under the status of temporary protection in our country, parallel to the increase in their durability trends, to transition to Turkish Republic citizenship. The attractiveness of the rights and possibilities provided by being a citizen of the Turkish Republic of Syria appears to be increasing every day for those people who are forced to take their places to refuge in our country and establish a settlement. While the number of temporary guards who are warm to the idea of becoming a citizen of the Turkish Republic of Syria is increasing every day, the views of the local people on the subject are curious. From this point, in this study, local public talks were conducted in the border city of Gaziantep, which hosts the most intense Syrian citizen of Turkey, and the findings obtained from the research were thoroughly discussed. The study was designed in the quantitative research model and the questions that will serve to take the ideas for the acceptance of the citizenship of the Turkish Republic by the Syrian audience were placed in the survey form. In the framework of this study, discussions were conducted with 733 people with different levels of gender, age, civil status and education, and the questions in the survey form, in which questions on the issue of citizenship were prepared, were addressed to these people. According to the research, the local people in general can say they don’t look warmly at the acquisitions of Turkish citizenship and the rights that the citizenship will provide to the Syrian population in our country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Turkish Studies Social Sciences

Alan :   Hukuk; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 677
Atıf : 935
2023 Impact/Etki : 0.101
Turkish Studies Social Sciences