Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 47
 İndirme 7
 Sesli Dinleme 1
Koronavirüs Salgını ve Bilinirliğinin Bitcoin ile Kıymetli Metal Fiyatları Üzerindeki Etkisi: Bir Nedensellik Analizi
2021
Dergi:  
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Çin’de Aralık 2019‘da bir salgın hastalık olarak ortaya çıkan Koronavirüs (COVID-19) Mart 2020 tarihi itibariyle Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) tarafından bir pandemi olarak kabul edilmiştir. Koronavirüsle ilgili yaşanan gelişmeler piyasalar için şok etkisi yaratmış ve piyasalar için bir tehdit olarak görülmüştür. Bu kapsamda bu çalışmada, salgının küresel piyasalarda düşük riskli varlık olarak görülen değerli metaller ve Bitcoin fiyatları üzerindeki etkisinin incelenmesi amaçlanmıştır. Çalışmada salgının seyrindeki gelişmelerin Bitcoin ve değerli metallerin fiyatlarına etkilerini tespit etmek amacıyla DSÖ tarafından onaylanmış günlük COVID-19 vaka sayıları ve Google trends verileri ile Bitcoin, Altın, Gümüş, Platinyum, Paladyum fiyat serileri arasındaki nedensellik ilişkisi araştırılmıştır. 19.01.2020 – 31.03.2021 tarihleri arası günlük verilerinin kullanıldığı çalışmada Toda-Yamamoto nedensellik testi gerçekleştirilmiştir. Çalışmanın bulgularına göre; COVID-19 vaka sayıları ile Bitcoin ve değerli metaller arasında bir nedensellik ilişkisi tespit edilemezken, COVID-19 bilinirliğinin gümüş dışındaki kıymetli metallerin fiyatları ile Bitcoin fiyatlarını güçlü bir biçimde etkilediği gözlenmiştir. Ayrıca COVID-19 onaylanmış vakalar ile COVID-19 bilinirliği arasında karşlıklı bir nedensellik ilişkisi tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

The Effect Of Coronavirus Pandemic and Recognition On Bitcoin With Precious Metal Prices: A Causality Analysis
2021
Yazar:  
Özet:

Coronavirus (COVID-19), which emerged as an epidemic in China in December 2019, has been recognized as a pandemic by the World Health Organization as of March 2020. Events regarding the coronavirus shocked the markets and were seen as a threat to the markets. In this context, this study aims to examine the effect of the COVID-19 on Bitcoin prices and precious metals which are seen as low-risk assets in global markets. In the study, the causality relationship between the daily number of COVID-19 cases approved by the WHO and Google trends, and the price series of Bitcoin, Gold, Silver, Platinum, Palladium was investigated to determine the effects of the developments in the course of the epidemic on the prices of Bitcoin and precious metals. Toda-Yamamoto causality test was performed in the study where daily data were used between 19.01.2020-31.03.2021. According to the findings, a causality relationship could not be determined between the number of COVID-19 cases with Bitcoin and precious metals while it was observed that the recognition of COVID-19 has a very strong causal effect on Bitcoin prices and the prices of other precious metals except silver. In addition, a reciprocal causality relationship has been identified between the confirmed COVID-19 cases and the recognition of COVID-19.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Filoloji; İlahiyat; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 693
Atıf : 2.592
2023 Impact/Etki : 0.278
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi