Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 2
 Görüntüleme 23
Monitoring of BLAD, DUMPS, CVM, BC and FXID in Turkish Native Cattle Breeds
2012
Dergi:  
Journal of Agricultural Sciences
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada, Türkiye yerli sığır ırkları Sığır Lökosit Bağlanma Yetersizliği (BLAD), Üridin Monofosfat Sentezi Yetersizliği (DUMPS), Kompleks Omurga Deformasyonu (CVM), Sığır Sitrülin Birikimi (BC) ve Faktör XI Eksikliği (FXID) genetik kusurları bakımından tanımlanmıştır. Otozamal kromozomlar üzerinde bulunan resesif genlerle belirlenmekte olan bu genetik kusurlar büyük ekonomik kayıplara neden olmaktadır. Araştırmada, Yerli Kara (200 baş), Doğu Anadolu Kırmızısı (100 baş), Boz ırk (100 baş), Güneydoğu Anadolu Sarısı (50 baş), Güneydoğu Anadolu Kırmızısı (50 baş) ve Zavot (9 baş) ırklarına ait toplam 509 baş sığır materyal olarak kullanılmıştır. Genomik DNA kandan elde edilmiş ve polimeraz zincir reaksiyonu (PCR) yöntemi ile üzerinde durulan genetik kusurlara ait gen bölgeleri çoğaltılmıştır. PCR ürünleri TaqI (BLAD), AvaI (DUMPS), EcoT22I (CVM) ve AvaII (BC) restriksiyon enzimleri ile muamele edilerek sığırların genotipleri agaroz jel elektroforez yöntemiyle belirlenmiştir. FXID genetik kusuru bakımından sığırların genotipleri ise sadece PCR ürünlerinin agaroz jel elektroforez yöntemindeki bant modelleri kullanılarak tespit edilmiştir. Araştırmada, incelenen 509 baş sığırdan hiçbirinin BLAD, DUMPS, CVM, BC ve FXID genetik kusurlarının taşıyıcısı olmadığı saptanmıştır. Bu araştırmanın sonuçlarına göre, BLAD, DUMPS, CVM, BC ve FXID mutant allellerinin Türkiye yerli sığır ırklarında bulunmadığı söylenebilir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler










Journal of Agricultural Sciences

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.092
Atıf : 3.919
Journal of Agricultural Sciences