Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 8
 Görüntüleme 58
 İndirme 13
Sınırlı Stratejik Ortaklık: Rusya-Çin İlişkileri
2019
Dergi:  
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

  Öz: Soğuk Savaş’ın ardından uluslararası ilişkiler sisteminde iki kutuplu yapıdan tek kutuplu yapıya hızlı bir geçişe tanık olunmuştur. Tek kutuplu yapının hegemon gücü de siyasal anlamda ABD olmuştur. Bu tek kutuplu yapıya karşı, Rusya ve Çin çok kutupluluğu ön plana çıkaran bir yakınlaşmaya-işbirliği sürecine girmişlerdir. Bu siyasal yakınlaşmanın yanı sıra her iki ülke arasındaki ekonomik ilişkiler de gelişmiştir. Rusya’nın enerji pazarını, Çin’in ise enerji arzını çeşitlendirme arzusu iki ülkenin enerji alanında ilişkilerin yoğunlaşmasına neden olmuştur. Çin’in karşılaştığı ambargolar neticesinde, silah ithalinde de Rusya’ya yüzünü dönmesi ikili ilişkilerin askeri alanı da kapsayacak biçimde genişlemesiyle sonuçlanmıştır. Ancak, Rusya’da Çin’e karşı şüpheci yaklaşımların mevcudiyeti iki ülke arasındaki ilişkilerin daha fazla derinleşmesine engel olmaktadır. Anahtar Kelimeler: Rusya, Çin, enerji, güvenlik, kimlik

Anahtar Kelimeler:

Limited Strategic Partnership: Russia-China Relations
2019
Yazar:  
Özet:

After the Cold War, a rapid transition from the two-pole structure to the single-pole structure in the international relations system was witnessed. The hegemon power of the single-pole structure was the United States in the political sense. Against this one-pole structure, Russia and China have entered a process of approximation and cooperation that puts multilateralism in the forefront. In addition to this political approximation, the economic relations between the two countries have also developed. Russia’s desire to diversify the energy market and China’s energy supply has led to the intensification of relations in the energy field of the two countries. As a result of China’s sanctions, the return of its face to Russia in the imports of weapons resulted in the expansion of bilateral relations to cover the military area as well. However, the presence of suspicious approaches to China in Russia prevents further deepening the relations between the two countries. Keywords: Russia, China, energy, security, identity

Anahtar Kelimeler:

2019
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 164
Atıf : 628
LAÜ Sosyal Bilimler Dergisi