Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 30
 İndirme 5
 Sesli Dinleme 2
İSLAM HUKUKUNDA TÜZEL KİŞİLİK
2022
Dergi:  
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Tüzel kişilik, insanların belirli amaçlara erişmesini sağlamak üzere toplumsal ihtiyaçlardan doğmuş olup sonrasında hukuk düzenince kendisine kişilik verilmiş bir yapıdır. Hukukta tüzel kişilik kavramının ele alınması nispeten yeni bir olgudur. İslam hukukunun klasik doktrininde tüzel kişilikle ilgili bir kavram veya bölüm yer almamaktadır. Ancak modern dönem hukukçuları İslam hukukunda mevcut bazı müesseselerin tüzel kişiliğin birer görünümü olduğu yönünde çalışmalar yapmaktadır. Bu müesseselerin tüzel kişiliğe dair kıstaslar dikkate alınarak incelendiği bir çalışmaya rastlanamamıştır. Bu çalışmada tüzel kişiliğe dair genel bir perspektif sunulmakta, tüzel kişiliğin unsurları ölçüt alınarak İslam hukukunda tüzel kişiliğin görünümü olan müesseseler değerlendirilmekte ve böylelikle “İslam hukukunda tüzel kişilik var mıdır?” sorusu cevaplandırılmaya çalışılacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Legal Personality In Islamic Law
2022
Yazar:  
Özet:

Legal personality is a structure that is born out of social needs in order to enable people to achieve certain goals, and then given personality by the legal order. The concept of legal personality in law is a relatively new phenomenon. In the classical doctrine of Islamic law, there is no concept or section on legal personality. However, modern jurists have been working on the idea that some of the institutions existing in Islamic law are manifestations of legal personality. No study has been found in which these institutions are analysed by considering the criteria of legal personality. In this study, a general perspective on legal personality is presented, the institutions that are the appearance of legal personality in Islamic law are evaluated by taking the elements of legal personality as criteria, and thus the question "Is there legal personality in Islamic law?" will be tried to be answered.

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi

Alan :   Hukuk

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 243
Atıf : 615
Süleyman Demirel Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi