Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 23
 İndirme 7
COVID-19 Salgını Nedeniyle Evden Çalışan Beyaz Yakalı Popülasyonda Bel Ağrısının Araştırılması
2021
Dergi:  
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Amaç: Koronavirüs hastalığı-2019 [coronavirus disease-2019 (COVID-19] salgını nedeniyle neredeyse her işletmenin çalışma biçiminde büyük değişiklikler oldu. Bu çalışma, COVID-19’a bağlı değişen çalışma koşulları (evden çalışma) ile bel ağrısı üzerindeki kinezyofobi, disabilite, fiziksel aktivite ve iş tatmini ilişkisini incelemektedir. Gereç ve Yöntemler: Çalışmaya, evden çalışan 101 beyaz yakalı katılımcı dâhil edildi ve demografik özellikleri, bel ağrısı varlığı ve diğer kas-iskelet bozuklukları sorgulandı. Bel ağrısı ve diğer kas-iskelet sistemi ağrıları için Sayısal Derecelendirme Ölçeği (SDÖ), disabilite düzeyinin belirlenmesi için Oswestry Disabilite İndeksi (ODİ), kinezyofobi varlığı için Tampa Kinezyofobi Ölçeği (TKÖ), fiziksel aktivite düzeyi için Uluslararası Fiziksel Aktivite Anketi (UFAA) ve iş tatmini için İşe Tutulma Ölçeği-6 (UWES-6) çevrim içi bir anket aracılığıyla uygulanmıştır. Bulgular: Katılımcıların %56,4’ünde bel ağrısı vardı. Bel ağrısı sonrası en sık görülen kas-iskelet sistemi hastalığı boyun ağrısı ve/veya sırt ağrısıydı (%39,6). ODİ (p<0,001), TKÖ (p<0,001) ve kinezyofobi varlığı (p=0,016) bel ağrısı olanlarda daha yüksekti. Bel ağrısına bağlı SDÖ, ODİ ve TKÖ ile pozitif korelasyon gösteriyordu (r=0,489; p=<0,001, r=0,409; p=<0,001) ve diğer kas-iskelet sistemi ağrısına bağlı SDÖ, ODİ ile pozitif korelasyona sahipti (r=0,228; p=0,023). UWES-6 ve UFAA ile bel ağrısı arasında bir ilişki bulunamadı. Sonuç: COVID- 19 pandemisine bağlı evden çalışan bel ağrılı beyaz yakalı çalışanlar daha yüksek kinezyofobi ve engellilik yaşamaktadır. Disabilite, bel ağrısı düzeyi ve diğer kas-iskelet sistemi hastalıklarına bağlı ağrı düzeyi ile artmaktadır. Bel ağrısı varlığı ile iş tatmini ve fiziksel aktivite düzeyi arasında ilişki bulunamamıştır.

Anahtar Kelimeler:

The study of back pain in the population of the White Coat who work from home due to the COVID-19 infection
2021
Yazar:  
Özet:

Goal: The coronavirus disease 2019 [coronavirus disease-2019 (COVID-19]] has made major changes in the way every business works. This study examines the relationship between COVID-19-related changing working conditions (home work) and kinesiophobia, disability, physical activity and work satisfaction on back pain. Tools and Methods: The study included 101 participants working from home and questioned their demographic characteristics, the presence of back pain and other muscle-skeletal disorders. The Numerical Rating Measure for back pain and other muscle-skeletal system pain (SDO), the Oswestry Disability Index (ODI) for the determination of the disability level, the Tampa Kinesiophobia Measure for the presence of kinesiophobia, the International Physical Activity Survey for the physical activity level (UFAA) and the Employment Measure for the job satisfaction-6 (UWES-6) were implemented through an online survey. Results: 56.4 percent of participants had back pain. The most common disease after back pain was neck pain and/or back pain (39.6%). ADHD (p<0,001), ADHD (p<0,001) and kinesiophobia (p=0,016) were higher in people with back pain. A positive correlation with the ADHD, ADHD and ADHD associated with back pain (r=0,489; p=<0,001, r=0,409; p=<0,001) and the other ADHD associated with muscle-skeletal system pain, ADHD had a positive correlation with ADHD (r=0,228; p=0,023). There was no connection between UWES-6 and UFAA and back pain. The result: COVID-19 pandemic-related home workers with back pain and white hole work experience higher kinesiophobia and disability. Disability increases with the level of back pain and the level of pain associated with other diseases of the musculoskeletal system. There was no connection between the presence of back pain and work satisfaction and the level of physical activity.

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 163
Atıf : 10
Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bilimleri Dergisi