Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 7
Kayıtdışı Ekonomi ve Suç Örgütlenmeleri İlişkisinin Sosyolojik Açıdan Değerlendirilmesi
2014
Dergi:  
Current Perspectives in Social Sciences
Yazar:  
Özet:

Türkiye’de kayıtdışı ekonominin ortaya çıkışı kentleşme süreçleri ile başlamaktadır. Kentleşme süreçlerinin en olumsuz etkileri toplumsal normların bozulması veya yozlaşması, bununla birlikte bireylerin kent kültürüne ve yasalara uymada yaşadıkları sorunlardır. Çarpık kentleşme, hızlı nüfus artışı, göç ve istihdam sorunları, vasıfsız iş gücü kayıtdışı ekonomiye hayat verirken, aynı zamanda suç ekonomisinin de oluşmasına neden olmuştur. Kayıtdışı ekonomi, özellikle suç örgütlenmelerinin yaşama ve faaliyet alanları olarak ortaya çıkmıştır. Bu makalede, kayıtdışı ekonomi genel hatları ile özetlenmiş, Türkiye’de kentleşme süreçlerinde suç örgütlenmelerinin marjinal bir yapılanma biçimi olarak ortaya çıkışı ve bu örgütlenmelerin kayıtdışı ekonomideki konumları açıklanmıştır. Makale, kayıtdışı ekonomi suç örgütleri ilişkisine dikkat çekerek, kayıtdışı ekonomi ile mücadeleye ilişkin önerilerde bulunmuştur.

Anahtar Kelimeler:

null
2014
Yazar:  
-
2014
Yazar:  
Özet:

Emergence of shadow economy in Turkey begins with urbanization movements in the country. The most negative impact of urbanization periods has become collapse or deterioriation of social norms and the problems that individuals experienced in adopting urban culture and laws. Unplanned urbanization, abrupt population growth, migration and employment problems, unqualified workforce have vitalized the shadow economy, while leading to emergence of a criminal economy. Shadow economy has become an environment for criminal groups to survive and operate their activities. In this article, an outline of shadow economy was given, and emergence of criminal groups as marginal structures during urbanization periods and place of these groups in shadow economy was explained. Pointing out the relationship between shadow economy and criminal groups, this article provided some policy recommendations in the fight against shadow economy.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler




Current Perspectives in Social Sciences

Alan :   Filoloji; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.402
Atıf : 9.070
Current Perspectives in Social Sciences