Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
  Atıf Sayısı 9
 Görüntüleme 18
FİNANSAL GELİŞME VE GELİR DAĞILIMI EŞİTSİZLİĞİNİ İNCELEMEYE YÖNELİK UYGULAMALI BİR ÇALIŞMA: TÜRKİYE ÖRNEĞİ
2021
Dergi:  
Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde kalkınma stratejilerinin bir parçası da finansal sektörün gelişimidir. Finansal sektörün gelişimi, finansal sistemde ortaya çıkan maliyetlerin azaltılması endişesinden kaynaklanmaktadır. Finansal gelişim, ekonomik büyümeyi ve yoksulluğu azaltmak için kullanılan enstrümanlar arasındadır. Finansal gelişim, finansal piyasalarda yatırım ve büyüme sürecini destekleyen kurumların, araçların ve pazarların kurulmasını ve genişletilmesini içerir. Finansal gelişimin gelir dağılımını etkilemesi noktasında literatürdeki en iyi kavram Finansal Kuznets eğrisidir. Finansal Kuznets eğrisi hipotezi bir ekonomideki finansal gelişmişlik düzeyindeki artışın gelir dağılımı eşitsizliği önce artıracağını belli bir eşik değerini aşıldıktan sonra ise azaltacağını iddia etmektedir. Bu çalışmanın amacı ters- U şeklinde ifade edilen Finansal Kuznets eğrisi hipotezinin geçerliliğinin Türkiye’nin 1980-2018 dönemi için sınanmasıdır. Bu çerçevede çalışmada gelir dağılımı eşitsizliği ile finansal gelişme arasındaki ilişki ARDL (AutoRegressive Distributed Lag) sınır testi ile araştırılmıştır. Test sonucunda Finansal Kuznets eğrisinin incelenen dönem için Türkiye’de geçerli olduğu sonucuna ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler






Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Giresun Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Dergisi