Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 20
 İndirme 3
MEMLÛK SULTANI I.BAYBARS’IN 1277 YILINDAKİ ANADOLU SEFERİ
2010
Dergi:  
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Selçuklu devlet adamlarının daveti ile Anadolu üzerine sefere çıkan Memlûk Sultanı Baybars, 1277 tarihinde Moğolların Selçuklu toprakları üzerinde konuşlandırdıkları askerlerini Elbistan’da kesin bir yenilgiye uğrattıktan sonra Kayseri şehrine girdi ve Selçuklu tahtına oturup adına da sikke bastırdı. Fakat Memlûk Sultanı, Selçuklu devlet adamlarının verdikleri sözü yerine getirmediğini görünce geri dönmek zorunda kaldı. Nitekim Anadolu üzerine gelen İlhanlı hükümdarı Abaka Han, bu topraklarda genel bir katliam emri vererek birçok insanı öldürttü. Bu tarihten itibaren Selçuklular yıkılıncaya kadar Moğol tahakkümünde kalacaklardır. Böylece Selçuklu tarihinde eşine az rastlanır bir yıkım ve baskı dönemi yaşanacaktır. Anahtar Kelimeler: Sultan Baybars, Abaka Han, Muineddin Pervane Süleyman, Memlûkler, İlhanlılar ( Moğollar) , Selçuklular, Elbistan Savaşı

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Eğitim Bilimleri; Güzel Sanatlar; Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.005
Atıf : 4.714
2023 Impact/Etki : 0.263
Fırat Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi