Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 5
DOĞU ANADOLU BÖLGESİNDE TEMPOROMANDİBULER EKLEM DİSFONKSİYONUNUN GÖRÜLME SIKLIĞININ VE FARKINDALIĞININ İNCELENMESİ
2021
Dergi:  
Current Research in Dental Sciences
Yazar:  
Özet:

Amaç: Bu araştırmanın amacı, Doğu Anadolu Bölgesinden kliniğimize temporomandibular eklem (TME) rahatsızlığı nedeniyle başvuran hastaları yaş, cinsiyet, başvuru semptomları ve disfonksiyonun türü açısından değerlendirmek ve disfonksiyonun görülme sıklığı ve farkındalığının incelenmesidir. Metot: Mevcut incelemeye Ekim 2019 - Mart 2020 tarihleri arasında Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Ağız, Diş ve Çene Hastalıkları Cerrahisi Anabilim Dalına başvuran 18-61 yaş aralığındaki sistemik rahatsızlığı olmayan hastalar dahil edilmiştir (ASA1 ve ASA2). Bulgular: TME disfonksiyonu olan hastalar genellikle 18-25 yaş aralığındaydı ve bu hastaların çoğunluğu kadınlardan oluşmaktaydı (p <0.05). Bunlar içinde en fazla görülen semptom cinsiyete göre sırasıyla erkeklerde eklem ağrısı, kadınlarda ise hipermobiliteydi (p <0.05). Her iki cinsiyette de bu semptomları sırasıyla eklem sesleri ve kas ağrıları izledi. Sonuç: Bu çalışmanın sonuçlarına göre TME disfonksiyonun başlıca semptomu genç ve yetişkin kadınlarda ortaya çıkan hipermobilite olarak gözükmektedir. Ayrıca bu çalışmanın sonuçları, Doğu Anadolu Bölgesindeki toplumun TME disfonksiyonu farkındalığınının yetersiz olduğunu göstermektedir. Anahtar Kelimeler: Hipermobilite, Sıklık, Temporomandibular Eklem Disfonksiyonu INVESTIGATION OF THE FREQUENCY AND AWARENESS OF THE TEMPOROMANDIBULAR JOINT DYSFUNCTION IN THE EASTERN ANATOLIA REGION SUMMARY Objective: The aim of this study is to evaluate the patients admitted to our clinic from the Eastern Anatolia Region with temporomandibular joint (TMJ) disease in terms of age, gender, symptoms at presentation and the type of dysfunction, and to examine the prevalence and awareness of dysfunction. Method: Patients with no systemic illness between the ages of 18-61 who applied to Atatürk University Faculty of Dentistry Department of Oral and Maxillofacial Surgery between October 2019 and March 2020 were included in the present study (ASA1 and ASA2). Results: Patients with TMJ dysfunction were generally between the ages of 18-25, and the majority of these patients were women (p <0.05). The most common symptoms among these were joint pain in males and hypermobility in females, respectively, according to gender (p <0.05). These symptoms were followed by joint sounds and muscle pain in both sexes, respectively. Conclusion: According to the results of this study, the main symptom of TMJ dysfunction appears to be hypermobility in young and adult women. In addition, the results of this study show that the awareness of TMJ dysfunction in the people in the Eastern Anatolia Region is insufficient. Keywords: Hypermobility, Frequency, Temporomandibular Joint Dysfunction

Anahtar Kelimeler:

0
2021
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Current Research in Dental Sciences

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 1.431
Atıf : 2.160
2023 Impact/Etki : 0.013
Current Research in Dental Sciences