Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
YAPAY GÖRME SİSTEMLERİ İÇİN GELİŞTİRİLEN GAUSS DAĞILIMI TABANLI YENİ BİR ADAPTİF SİMÜLASYON ALGORİTMASI
2011
Dergi:  
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

Görsel protez sistemlerinin simülasyonu, tamamen görme kayıplı kişilerde görsel restorasyonu hedef alan busistemlerin geliştirilmesinde oldukça önemli bir adımdır. Literatürde bu konuda bazı çalışmalar sunulmuş olsa dahastalara oldukça düşük çözünürlüklü “ışık kümeleri”nden (fosfen) oluşan bir görüntü sunan görsel protezsistemlerinin daha iyi anlaşılmasını sağlayacak olan görsel protez simülasyonu algoritmalarının geliştirilmesineihtiyaç duyulmaktadır. Bu çalışmada renkli görüntü dizilerini adaptif bir yaklaşımla Gauss dağılımını kullanarak“fosfen görüntülerine” dönüştüren yeni bir görsel protez simülasyon algoritması geliştirilmiştir. Algoritmadakullanılan ön işlemler ve adaptif olarak Gauss noktaları ile fosfen görüntüsü oluşturan ana işlem adımları detaylıolarak açıklanmıştır. Sunulan algoritmanın performansını sayısal sonuçlarla ifade edebilmek için orijinal vefosfen görüntülerinin bölütlenmiş versiyonları arasındaki ortalama karesel hata (MSE) değerleri hesaplanmıştır.Ayrıca, literatürdeki simülasyon çalışmalarında kullanılan düzgün dağılımlı noktaları ve Gauss dağılımlınoktaları kullanan algoritmalarla da karşılaştırmalar yapılmıştır. Bu karşılaştırmalarda ortalama karesel hataölçütünün yanında, bazı önemli görsel ipuçlarının (örneğin köşeler, bölge sayısı ve kenarlar) korunması da gözönüne alınmıştır. Elde edilen sonuçlar çubuk grafik şeklinde sunulmuş ve çalışmanın görsel protez sistemlerineyapacağı katkı tartışılmıştır.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi

Alan :   Mimarlık, Planlama ve Tasarım; Mühendislik

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 2.369
Atıf : 6.283
2023 Impact/Etki : 0.094
Gazi Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dergisi