Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 8
ÇAĞDAŞ BALKAN SİYASETİ: DEVLETLER, HALKLAR, PARÇALANMA VE BÜTÜNLEŞME
2017
Dergi:  
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi
Yazar:  
Özet:

Arman ve Mandacı’nın editörlüğünde ilk basımı 2012 yılında yapılan “Çağdaş Balkan Siyaseti: Devletler, Halklar, Parçalanma ve Bütünleşme” adlı kitap, Soğuk Savaş sonrası dönemde Balkanların siyasal ve toplumsal dönüşüm sürecinde “nelerin, nasıl değiştiği” sorusuna yanıt aramaktadır. Kitapta ayrıca bölge ülkelerinin Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü (NATO) ve Avrupa Birliği (AB) ile bütünleşme çabaları ve Türkiye ile ilişkileri incelenmektedir. Önsözde 1990’lardaki çatışma, soykırım ve uluslararası müdahalelerin gölgesinde devam eden anlaşmazlık ve tartışmaların yarattığı parçalanmışlığa rağmen bölgenin dinamik yapısına dikkat çeken editörler, güncel gelişmeler çerçevesinde Balkanların modernleşme ve değişim sürecine ışık tutmayı amaçladıklarını belirtmektedir.  Slovenya ve Romanya’nın ilk baskıda yer almadığı kitap Balkan coğrafyası ile bağları olan ve alanında uzman akademisyenler tarafından kaleme alınan 11 incelemeden oluşmaktadır

Anahtar Kelimeler:

2017
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler








Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 441
Atıf : 568
Marmara Avrupa Araştırmaları Dergisi