Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 4
 Görüntüleme 35
 İndirme 3
Perinatal Bakım Uygulamalarında Optimalite Yaklaşımı
2022
Dergi:  
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi
Yazar:  
Özet:

Optimalite, olabilecek en iyi sonuçlara odaklanan, en uygun anlamında kullanılan bir kavramdır. Sağlık hizmetlerinde optimalite, sağlık sonuçlarında en iyiye/en uyguna ulaşmayı hedefler. Perinatal optimalite kavramı ise, gebelik, doğum ve doğum sonu dönemde gebe, fetüs/yenidoğan ve kadının ailesi için en az müdahale ile en iyi sonuç elde edilmesidir. Her kadının perinatal süreç boyunca optimal bakım alma hakkı vardır. Perinatoloji hemşirelerinin perinatal süreçte kadına bakım verirken kanıta dayalı uygulamaları kullanmaları, anne, fetüs/yenidoğan ve kadının ailesinin bu süreci sağlıklı ve rahat geçirmesinde, annenin ve bebeğin sağlığının geliştirilmesinde anahtar role sahiptir. Ayrıca hemşireler perinatal bakım uygulamalarında, kadının fizyolojisine ve doğal sürece en az müdahaleyi savunan felsefeyi desteklemektedirler. Optimalite yaklaşımı da, bu felsefeye dayanmaktadır. Kanıta dayalı uygulamaların kullanılması da sağlık bakımında optimalitenin sağlanmasının en temel yoludur. Bu derlemenin amacı, perinatal bakım uygulamalarında optimalite yaklaşımının ve kanıta dayalı bakım uygulamalarının incelenerek hemşirelik mesleğine ve literatüre katkısını ortaya koymaktır.

Anahtar Kelimeler:

Optimality Approach and Evidence-based Practices In Perinatal Care
2022
Yazar:  
Özet:

The term of optimality is focuses on the best possible results and is used in the sense of the most appropriate. It aims to achieve optimal healthcare services and to reach the best / most appropriate in health outcomes. The term of perinatal optimality is to achieve maximum results with minimum intervention for the pregnant, fetus / newborn and the woman's family during pregnancy, delivery and postpartum period. Every woman has the right to receive optimal care throughout the perinatal period. The use of evidence-based practices by perinatology nurses while providing care to the woman during the perinatal period has a key role in the healthy and comfortable life of the mother, fetus / newborn and woman's family, and the best health of the mother and baby. In addition, nurses support the philosophy that advocates the least intervention to the woman's physiology and natural process in perinatal care practices. The optimality approach is also based on this philosophy. The use of evidence-based practices is also the most basic way to ensure optimal health care. This review aims at examining the optimal approach and evidence-based care practices in perinatal care practices and to reveal its contribution to the nursing profession and literature.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler












Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 402
Atıf : 3.815
2023 Impact/Etki : 0.257
Dokuz Eylül Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi Elektronik Dergisi