Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
Eleştirel Söylem Analizi ve Sosyal Medya: Eleştirel Söylem Analizi Çalışmalarında Yeni Yaklaşımlar
2019
Dergi:  
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu çalışmada sosyal bilimlerde sıklıkla kullanılan bir yöntem olan Eleştirel Söylem Analizi CDA yaklaşımının farklı boyutları konu edinilmektedir. Söylem analizi metodu, süreç içerisinde ortaya çıkan farklı yaklaşımlarla birlikte ele alınmakta ve bu yaklaşımların birbirlerinden hangi noktalarda ayrıştıkları üzerinde durulmaktadır. Söylem analizinin tek bir yaklaşıma indirgenememesine rağmen birçok ortak nokta üzerinden analizlerini gerçekleştirdiği ortaya koyulmaktadır. Çalışmanın temel sorunsalı söylem analizi yaklaşımlarının sosyal medya ortamlarında üretilen içerikleri nasıl ve ne ölçüde analiz edebileceğidir. Sosyal medya incelemelerinde CDA yaklaşımı kullanılabilir mi? Yeni iletişim teknolojileri üzerinden dolayımlanan içerik ve söylem bu teknolojilerden ne ölçüde etkilenmektedir? Yeni internet teknolojileriyle birlikte ortaya çıkan sosyolojik bağlamın toplumsal alanda paradigmal bir dönüşümü beraberinde getirdiği çalışmanın ana argümanıdır. Bu tür bir paradigmal değişiminden hareketle soruların sorulduğu çalışmada, söylem analizi alanına katkı sunan isimlere değinilmekte ve sosyal medya ortamlarına söz konusu metodun uyarlanması gerektiğini ifade eden Majid Khosravinik’in ortaya koyduğu yaklaşımlardan yararlanılmaktadır.

Anahtar Kelimeler:

Critical Discourse Analysis and Social Media: New Apporoaches In Critical Discourse Analysis Studies
2019
Yazar:  
Özet:

This study seeks to examine different dimensions of Critical Discourse Analysis CDA , which is frequently used in social sciences. The method of discourse analysis is discussed together with the different approaches that emerged in the process and the article underlines the points of divergence between the different approaches. While discourse analysis cannot be reduced to a single approach, it conducts its analyses on many common points. The main issue tackled in the article is how discourse analysis approaches and analyzes content produced within social media environments. Can CDA be used when examining social media? To what extent are content and discourse mediated through new communication channels affected by these technologies? The paradigmatic transformation of sociological context, which emerged with new internet technologies, is the main area of this study. Questions in this study are posted within this paradigmatic transformation and by giving reference to names that contributed to discourse analysis, this study adopts the view put forward by Majid Khosravinik that discourse analysis should be used within social media environments.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler




Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 809
Atıf : 2.441
2023 Impact/Etki : 0.271
Iğdır Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi