Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 1
 Görüntüleme 6
 İndirme 2
UYUŞTURUCU TEMALI DİZİLERİN GENÇLER TARAFINDAN ALIMLANMASI: BREAKING BAD (2008) VE NARCOS (2015) ÖRNEĞİ
2020
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Günümüzde uyuşturucu temalı dizi ve belgeseller popülaritesini artırmıştır. Özellikle Netflix üzerinde onlarca uyuşturucu temalı içerik yer almaktadır ve gençlerin bu dizilerden etkilendiği üzerine tartışmalar yapılmaktadır. Bu tartışmalardan yola çıkarak çalışmanın kuramsal çerçevesinde etken ve edilgen izleyici yaklaşımları üzerine durulmuştur. Bu noktada makalenin amacı, Stuart Hall’un ortaya koyduğu kodlama-kod açımı modeli çerçevesinde katılımcıların Breaking Bad (2008) ve Narcos (2015) dizilerini nasıl alımladığını ortaya koymaktır. Bu noktada iki hipotezden yola çıkılmıştır: H1: Gençler izledikleri uyuşturucu temalı dizilerden olumsuz anlamda etkilenmektedir ve H2: Bu tür diziler gençleri uyuşturucuya özendirmektedir. Araştırma sorusu olarak ise S1: Breaking Bad (2008) ve Narcos (2015) dizileri gençlerin uyuşturucuya olan bakış açılarını değiştirdi mi? ve S2: Yukarıda belirlenen diziler üzerinden gençler uyuşturucu temalı dizilere karşı ne tip bir okuma yapmaktadır? soruları belirlenmiştir. Bu yaklaşım ışığında, 10 üniversite öğrencisiyle derinlemesine görüşmeler yapılmış ve öğrencilere diziler üzerinden belirli sorular sorulmuştur. Elde edilen bulgulara göre, katılımcıların sadece 1’inin hegemonik okuma, 6’sinin müzakereci okuma 3’ünün ise muhalif okuma yaptığı tespit edilmiştir. Elde edilen bulgular uyuşturucu dizilerinin toplum üzerindeki etkisini anlamlandırmada önemli bir örnek teşkil etmektedir. 

Anahtar Kelimeler:

Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Additional Addiction
2020
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Özet:

Today, the drug theme series and documentary has increased its popularity. There are dozens of drug-themed content on Netflix, and there are discussions about how young people are affected by these series. These discussions have been focused on the theoretical framework of the study on the active and conducive approaches of the audience. At this point, the purpose of the article is to reveal how participants captured the series Breaking Bad (2008) and Narcos (2015) in the framework of the coding-code opening model presented by Stuart Hall. There are two hypotheses at this point: H1: Young people are negatively affected by the drug-themed series they watch, and H2: These series encourage young people to be drug-themed. The S1: Breaking Bad (2008) and Narcos (2015) series have changed the youth’s perspective on drugs. and S2: What kind of reading do young people through the above-mentioned series against the drug-themed series? Questions are determined. In light of this approach, a deep conversation with 10 university students was conducted and students were asked specific questions through series. According to the findings obtained, only 1 of the participants was found to have had hegemonic reading, and 6 of the negotiating reading, and 3 of the participants had had had had had had had had had had had had had had had had had had had had. The findings are an important example of understanding the impact of drug series on society.

Anahtar Kelimeler:

0
2020
Dergi:  
Communicata
Yazar:  
Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler


Communicata

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 210
Atıf : 1.061
Communicata