Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 8
POLONYA YEREL YÖNETİMLERİNİN 1989 İLE 2004 ARASINDAKİ DÖNÜŞÜMÜ
2019
Dergi:  
Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi
Yazar:  
Özet:

The study focuses on the reforms of the Polish local governments between 1989 and 2004.After the collapse of the communist system in Poland, the reconstruction of local government became the one of most important pillars of the 1989 political transformation within the country. These reforms significantly empowered local communities and created the system of local self-government. These reforms clearly distinguished Poland from other post- communist countries in Central and Eastern Europe. A number of decentralization policies are accepted in the Polish local governments. Second wave of reforms pursued this decentralization trend in 1998 and 1999 respectively. With the membership to European Union on 2004 caused new reforms in the local government system of Poland. In this study, the process of decentralization and main actors in regional policies are analyzed. Poland is known as most decentralized country in Central and Eastern Europe through these reforms within the country.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler
Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası Politik Araştırmalar Dergisi