Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 ASOS INDEKS
 Görüntüleme 3
AVRUPA BİRLİĞİ’NDE STRATEJİK ORTAKLIK KAVRAMI: AB-JAPONYA STRATEJİK ORTAKLIK ANLAŞMASI VE BOYUTLARI
2019
Dergi:  
Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi
Yazar:  
Özet:

Avrupa Birliği stratejik ortaklık kavramına yönelik açık bir tanım ya da hukuki bir dayanak ortaya koymamıştır. Kavrama yönelik gelişmeler ilk kez somut bir şekilde 2003 yılında oluşturulan Avrupa Güvenlik Stratejisi Belgesi’nde ortaya çıkmış, Avrupa Birliği bazı ülkeleri stratejik ortak olarak adlandırmış, 2010 yılında Avrupa Konseyi tarafından stratejik ortaklığın önemine dikkat çekilmesi, stratejik ortaklık anlaşmalarına ve kavrama yönelik ilginin artmasına yol açmıştır. Bu bağlamda Avrupa Birliği’nin 3. ülkeler ile yapmış olduğu stratejik ortaklık anlaşmaları çeşitli açılardan önem taşır bir niteliğe kavuşmuştur. Avrupa Birliği ile Japonya arasında gerçekleştirilen stratejik ortaklık anlaşması Avrupa Birliği’nin stratejik ortaklık anlaşmaları bağlamında gerçekleştirmiş olduğu iş birliğine oldukça önemli bir örnek teşkil etmekte, çeşitli krizler ile karşı karşıya olan Avrupa Birliği Japonya ile artarda yapılan stratejik ortaklık anlaşması ve diğer ayağı ekonomik ortaklık anlaşması ile büyük bir atılım yapmayı hedeflemektedir. Çalışmanın amacını stratejik ortaklık kavramının ele alınarak, örnek olarak Avrupa Birliği ile Japonya arasında gerçekleştirilen ortaklık anlaşmasını çeşitli boyutları ile analiz etmek oluşturmaktadır. Bu bağlamda öncelikle stratejik ortaklık kavramı ele alınarak teorik tartışmalara yer verilmiş daha sonra AB Japonya arasındaki anlaşma incelenmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi

Dergi Türü :   Uluslararası

Uluslararası İlişkiler ve Diplomasi