Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 6
 İndirme 1
Bir Grup Tıp Doktorunun Ağız-Diş Sağlığı Hakkındaki Bilgi, Tutum ve Davranışlarının Değerlendirilmesi
2021
Dergi:  
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi
Yazar:  
Özet:

GİRİŞ ve AMAÇ: Acil tıp ve çocuk hastalıkları servisleri ile aile sağlığı merkezleri’nde görev yapmakta olan doktorların ağız-diş sağlığı hakkındaki bilgi, tutum ve davranışlarını değerlendirmektir. YÖNTEM ve GEREÇLER: Çalışma kapsamında veriler, toplam 85 hekime yüz yüze uygulanan anket yöntemiyle elde edildi. Anket formu demografik bilgiler, ağız-diş sağlığı ile ilgili tutum ve davranışlar ile ağız sağlığı konusundaki bilgiyi ölçen soruları içeren üç bölümden oluşturuldu. Tanımlayıcı istatistiksel analiz ve ki-kare testi kullanıldı. BULGULAR: Araştırmaya katılan doktorların %90.6’sının daha önce ağız-diş sağlığına yönelik bilgi almadığı ve %80’inin ağız-diş sağlığı konusundaki bilgilerini yeterli görmediği saptandı. Süt dişlerindeki çürüklerin tedavi edilmesi gerektiğini düşünen hekimler (p=0.01) ve çocuklarda ağız ve diş temizliğine doğumdan itibaren başlaması gerektiğini düşünen hekimler (p=0.045) ile uzmanlık dalları arasında istatistiksel açıdan anlamlı bir ilişki gözlendi. Ayrıca avülse dişin bulunması gerektiğini düşünen hekimler ile uzmanlık dalları arasındaki ilişkinin istatistiksel açıdan anlamlı olduğu görüldü (p=0.002). TARTIŞMA ve SONUÇ: Ağız-diş sağlığı konusunda önemli role sahip olan hekimlerin tıp eğitimi müfredatlarına ağız ve diş sağlığı konularına yer verilmesinin faydalı olacağı düşünülmektedir.

Anahtar Kelimeler:

Evaluation of the information, attitude and behavior of a group of doctors about oral and dental health
2021
Yazar:  
Özet:

Introduction and Objective: Assess the knowledge, attitude and behavior of doctors working in emergency medical and child disease services and family health centers on oral and dental health. Method and Requirements: In the study, the data were obtained by a survey method applied to a total of 85 doctors. The survey form was created from three sections containing demographic information, attitudes and behaviors related to oral and dental health and questions that measure information about oral and dental health. Identifying statistical analysis and ki-core test were used. The study found that 90.6 percent of the doctors who participated in the study did not receive information about oral and dental health before and that 80 percent did not see sufficient information about oral and dental health. A statistically meaningful relationship was observed between doctors who believed that milk teeth should be treated (p=0.01) and doctors who believed that child oral and dental cleansing should begin from birth (p=0.045) and the specialty branches. It also found that the relationship between doctors and specialists that thought the dent should be found was statistically meaningful (p=0.002). CONTRACT and RESULT: It is believed that it will be useful for doctors who play an important role in oral and dental health to include oral and dental health issues in medical training courses.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler










Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi

Alan :   Sağlık Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 378
Atıf : 496
2023 Impact/Etki : 0.025
Ege Üniversitesi Dişhekimliği Fakültesi Dergisi