Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 64
 İndirme 24
İş Yaşam Dengesinde Ülkelerin Gelişimi: Karşılaştırmalı Bir Yaklaşım
2020
Dergi:  
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Yazar:  
Özet:

Yaşamın iş ve iş dışı alanlarındaki talepleri ve sorumlulukları yönetmek ve bu iki alan arasında denge kurmak gittikçe zorlaşmaktadır. Bu dengeyi kurmayı zorlaştıran birçok faktör vardır. Akademik literatür iş yaşam dengesi üzerinde etkili olan bu bireysel, organizasyonel, toplumsal faktörlerin belirlenmesine katkı sağlamaktadır. İş yaşam dengesinin sadece bireyler ve organizasyonlar üzerindeki faydası değil, toplumun refahı, yaşam tatmini ve mutluluk seviyesi ile de ilişkisinin olması konunun ülke düzeyinde hazırlanan politikalar ve düzenlemeler ile ele alınması gerektiği gerçeğini ortaya çıkarmıştır. Her ülke kendi ulusal dinamiklerini oluşturan kültürel, yapısal, ekonomik faktörleri dikkate alarak iş yaşam dengesini destekleyici farklı politikalar geliştirmektedir. Hükümetlerin farklılık gösteren bu çabalarının iş yaşam dengesi üzerindeki etkisinin de farklı olması beklenmektedir. Bu çalışma iş yaşam dengesi açısından ülkeleri karşılaştırmayı amaçlamaktadır. Ülkeler, potansiyel olarak iş yaşam dengesi ile ilişkili olabilecek “kadınların iş gücüne katılımı”, “aileler için yapılan kamu sosyal harcamaları”, “okul öncesi eğitime ya da ilkokul eğitimine kayıt oranları” göstergeleri açısından karşılaştırılmıştır. Bu amaç ile OECD (Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü) tarafından sunulan raporlar ve veri tabanları üzerinden elde edilen ikincil veri kullanılmıştır. 

Anahtar Kelimeler:

Progress Of Countries In Work Life Balance: A Comparative Perspective
2020
Yazar:  
Özet:

To manage and balance demands and responsibilities of work and non-work sphere of the life is getting more difficult. There are many factors that make difficult to balance work and life. Academic literature contributes to reveal individual, organizational, societal factors that affect work life balance. Not only benefits of work life balance on individuals and organizations, but also its benefits on well-being, life satisfaction and happiness of the society revealed that it requires to prepare policies and regulations at the country level. Each country formulates different work life balance supportive policies by taking into consideration national context such as cultural, structural and economic factors. It is expected that effect of government efforts on work life balance varies across countries. This study aims to compare countries in terms of work life balance. Countries are compared based on the potentially related indicators with work life balance such as “labor force participation of women”, “public social expenditures on families”, “enrolment rates in pre-primary education or primary school”. To reach this aim, secondary data provided by the OECD (Organization for Economic Cooperation and Development) reports and databases is used. 

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri; Spor Bilimleri

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 1.665
Atıf : 9.418
2023 Impact/Etki : 0.274
Dumlupınar Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi