Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
 Görüntüleme 25
 İndirme 1
BÖLGESEL GELİŞMEDE BİR ARAÇ OLARAK GİRİŞİMCİLİK: İL BAZINDA GİRİŞİMCİLİK EKOSİSTEMİNİN ÖLÇÜMÜ
2018
Dergi:  
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Yazar:  
Özet:

1970’lerden itibaren esnek uzmanlaşma, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmeler; yenilikçilik, KOBİ’lerin gücünü artırmasına imkân vermiştir. Diğer taraftan bölgelerin yarışabilmesi için kendi içsel dinamiklerini ortaya çıkaracak girişimlerde bulunmalar, girişimciliğin önemini artırarak, bölgesel gelişmede belirleyici kavramlardan biri haline getirmiştir. Bölgelerarası dengesizliği gidermek ve geri kalmış bölgelerin kendi içsel potansiyelleri doğrultusunda bölgedeki girişimciliği canlandırmak bölgesel gelişme politikaları arasında yer bulmaya başlamıştır. Bu kapsamda, literatür taraması yapılarak bölgesel gelişme için girişimciliğin neden önemli olduğu ve girişimciliği etkileyen çevresel unsurların neler olduğu ele alınmıştır. Girişimciliği etkilen dört temel unsur belirlenmiştir: (I) Ekonomik faktörler, (II) İnsan sermayesi, (III) Fiziksel altyapı, (IV) Yenilikçilik.  Bu dört temel unsurun açılımları normalleştirilerek dört ayrı endeks oluşturulmuştur.  Ardından il bazında bu dört endeksin birlikte ele alındığı beşinci ve genel düzeyi gösteren endeks hesaplanmıştır. Böylece, tüm Türkiye’deki illerin girişimcilik düzeyi açısından değerlendirmesi yapılmıştır.  Sonuçta; gelişmişlik düzeyi yüksek olan illerin girişimcilik kapasitesinin de yüksek olduğu tespit edilmiştir.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Bilgi: Bu yayına herhangi bir atıf yapılmamıştır.
Benzer Makaleler






Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty

Alan :   Sosyal, Beşeri ve İdari Bilimler

Dergi Türü :   Uluslararası

Metrikler
Makale : 469
Atıf : 776
2023 Impact/Etki : 0.244
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty