Kullanım Kılavuzu
Neden sadece 3 sonuç görüntüleyebiliyorum?
Sadece üye olan kurumların ağından bağlandığınız da tüm sonuçları görüntüleyebilirsiniz. Üye olmayan kurumlar için kurum yetkililerinin başvurması durumunda 1 aylık ücretsiz deneme sürümü açmaktayız.
Benim olmayan çok sonuç geliyor?
Birçok kaynakça da atıflar "Soyad, İ" olarak gösterildiği için özellikle Soyad ve isminin baş harfi aynı olan akademisyenlerin atıfları zaman zaman karışabilmektedir. Bu sorun tüm dünyadaki atıf dizinlerinin sıkça karşılaştığı bir sorundur.
Sadece ilgili makaleme yapılan atıfları nasıl görebilirim?
Makalenizin ismini arattıktan sonra detaylar kısmına bastığınız anda seçtiğiniz makaleye yapılan atıfları görebilirsiniz.
  Atıf Sayısı 32
 Görüntüleme 20
 İndirme 1
YETİŞTİRME ORTAMI AĞIRLIKLARININ PLEUROTUS MANTAR TÜRLERİNİN VERİM
2005
Dergi:  
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi
Yazar:  
Özet:

Bu araştırma yüksek plastik tünelde farklı yetiştirme ortamı ağırlıklarının (1, 2 ve 3 kg) Pleurotus mantar türlerinin (Pleurotus ostreatus, P.sajor-caju, P.sapidus) verim ve kalitesi üzerine etkilerini belirlemek amacıyla yapılmıştır. Çalışmada yetiştirme ortamı olarak saman+%5 kepek+%1 alçı karışımından oluşan kompost formülü kullanılmıştır. Otoklav yöntemi ile sterilize edilen yetiştirme ortamlarının pH, nem, C, N ve C/N oranları belirlenmiştir. Uygulamaların misel gelişim, ilk hasat ve toplam hasat süreleri, verim ve biyolojik etkinlikleri ile elde edilen mantarların ortalama ağırlıkları, şapka uzunluğu ve eni, sap uzunluğu ve çapı, kuru madde ve protein oranları tespit edilmiştir. Verim ve biyolojik etkinlik oranı bakımından ortam ağırlıkları arasında istatistiksel fark bulunmamıştır. Türler arasında en yüksek verim ve biyolojik etkinlik oranı ise P.sajor-caju (sırasıyla 26.35 kg/100 kg kompost ve %93.12) ve P.ostreatus (24.65 kg/100 kg kompost ve %87.10)’dan elde edilmiştir. Araştırmada kullanılan Pleurotus türlerinin kış döneminde ısıtmasız yüksek plastik tünelde yetiştirilebileceği ve P.ostreatus ile P.sajor-caju türlerinin bölge için uygun türler olarak önerilebileceği sonucuna varılmıştır

Anahtar Kelimeler:

Average of PLEUROTUS MANTAR Types
2005
Yazar:  
Özet:

This research was carried out to determine the effects on the efficiency and quality of different cultivation environment weights (1, 2 and 3 kg) of Pleurotus fungi species (Pleurotus ostreatus, P.sajor-caju, P.sapidus). In the study, a compost formula consisting of a mixture of cranberries + 5% cranberries + 1% cranberries was used as a cultivation environment. The ratio of pH, moisture, C, N and C/N of the cultivation environments sterilized by the Otoklav method is determined. Examples of application development, first harvest and total harvest times, the average weight of the fungi obtained by their productivity and biological activity, the length of the hat and the length of the hat, the length and diameter of the sap, the proportions of dry matter and protein have been identified. There is no statistical difference between environmental weights in terms of efficiency and biological efficiency. The highest rate of productivity and biological effectiveness among the species is from P.sajor-caju (26.35 kg/100 kg composte and 93.12%) and P.ostreatus (24.65 kg/100 kg composte and 87.10%) respectively. The study found that the species of Pleurotus used in the winter can be grown in unheated high plastic tunnels and that the species of P.ostreatus and P.sajor-caju can be recommended as suitable for the region.

Anahtar Kelimeler:

Atıf Yapanlar
Dikkat!
Yayınların atıflarını görmek için Sobiad'a Üye Bir Üniversite Ağından erişim sağlamalısınız. Kurumuzun Sobiad'a üye olması için Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı ile iletişim kurabilirsiniz.
Kampüs Dışı Erişim
Eğer Sobiad Abonesi bir kuruma bağlıysanız kurum dışı erişim için Giriş Yap Panelini kullanabilirsiniz. Kurumsal E-Mail adresiniz ile kolayca üye olup giriş yapabilirsiniz.
Benzer Makaleler








Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi

Alan :   Ziraat, Orman ve Su Ürünleri

Dergi Türü :   Ulusal

Metrikler
Makale : 824
Atıf : 4.290
2023 Impact/Etki : 0.165
Anadolu Tarım Bilimleri Dergisi